Ador ciupercile, dar astea din România
nu sunt ca acelea pe care le foloseam în Italia. Am mai zis. Mama
m-a convins că sunt bune oricum.
Nu este o reţetă propriu-zisă ci o idee. Aşa când ţi-e foame şi vrei ceva rapid, hrănitor şi delicios.
Nu este o reţetă propriu-zisă ci o idee. Aşa când ţi-e foame şi vrei ceva rapid, hrănitor şi delicios.
Grad de dificultate: redus
Porţii: 1-2, depinde
Ingrediente:
- 1 borcan de 400 (380?) g ciuperci albe
- 1 ceapă galbenă/1 cţel de usturoi
- opţional: salam, dacă nu ţii post
- 2 linguri ulei
- mirodenii după gust. Eu am pus chili şi piper negru
- sare după gust
- Taie ceapa peştişori, pune-o la călit pentru 2-3 minute. Foc lejer. Striveşte usturoiul, adaugă-l peste ceapă. Dacă vrei să pui salam/cârnat etc, acum este momentul. Lasă alte 2 minute
- Scurge ciupercile, clăteşte-le sub un jet de apă rece, toarnă-le în tigaie peste ceapă şi salam (dacă pui). Asezonează cu mirodeniile ce preferi. Amestecă foarte bine. Acoperă şi lasă să prăjească la foc lejer vreme de 4-5 minute.
- Verifică din când în când şi amestecă
- Serveşte fierbinte cu mămăliguţă (Părerea mea). Un deliciu!Poftă bună!
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.