Ultimele postări
Loading...

Mini tarte cu fructe

Nu este o reţetă ci o idee, de post. Foitajul este cumpărat, şi din ce scrie pe ambalaj nu conţine ingrediente de frupt. Boh. Aşa o fi? Cine ştie. Se descoperă multe falsuri în zilele de azi.
Am mai scris despre foitaj aici: Idei foitaj.

Timp de preparare: 30 min (+ decongelarea)

Ai nevoie de 
1. foitaj (400 g)
Pentru cremă (uite reţeta aici, dar e cu lapte)
2.   1 cană cu apă
3.   2 linguri făină de grâu
4.   2 linguri zahăr
5.  1 lingură margarină
Pentru decor
Fructe de care vrei tu. Eu am pus mere şi portocale.

Decongelezi foitajul, (citeşte aici cum), tai forme de care vrei. Pui la cuptor, foc mediu, vreme de 10-15 min. Depinde de cuptorul tău. Când s-au copt, opreşti focul şi laşi să se răcească cu uşa cuptorului închisă.
Între timp prepari crema.
Dizolvi făina în apă, adaugi zahărul (Dacă crezi că-i puţin, mai adaugă; gusturile sunt gusturi. Mie nu-mi place foarte dulce), pui pe foc şi laşi să fiarbă amestecând constant, că se prinde.
Laşi puţin să se răcească. Apoi adaugi margarina, amesteci şi e gata.
Prepară fructele, taie felii.
Desfă - taie sau rupe minitartele în două, că au crescut foarte mult, nu? Pune o lingură de cremă şi deasupra fructe. Câte felii vrei.

Menţiuni
Deosebit de bune, delicate şi parfumate.
Pot fi servite în loc de gustare, mic dejun, desert; optime la petreceri (făcute în aceeaşi zi). Imaginile sunt dintr-un prânz. :P


0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer