Nu sunt amatoare de borşuri în general. Prefer supele, dar fac destul de rar. Numai primăvara mă bucur să fac fel de fel de supe cu buruieni. Aceasta este nu foarte dulceagă şi foarte parfumată. Interpretare personală. Am făcut diverse variante până acum. Aceasta mi s-a părut "cea" mai deosebită.
Timp de preparare: 25-30 min
Porţii: 4
Ingrediente
- 100 g frunze de ştevie
- 2 legături de foi de usturoi
- 1 ceapă galbenă
- 1 crenguţă leuştean proaspăt
- 2 căni apă (200 ml una)
- sare după gust
- 3 linguri ulei
- Taie ceapa, pune-o la călit în ulei vreme de 3 min
- Spală ştevia, taie-o destul de mărunt, pune-o peste ceapă, amestecă pentru 2 min
- Adaugă apa, cartofii curăţaţi, spălaţi, taiaţi cubuleţe, amestec şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 10 min.
- Taie foile de usturoi, adaugă-le în oală, amestecă. Lasă să fiarbă alte 7-10 min
-
Menţiuni
- Este un gust particular, dar foarte plăcut. Recomand celiacilor, veganilor, vegetarienilor.
- Am pus cartofi ca să o fac mai consistentă. În loc de cartofi poţi pune fidea. Aşa face cumnata mea.
- Nu miroşi a usturoi după, pentru că usturoiul verde nu are gust puternic.
Pentru mai multe imagini, te aştept pe pagina Facebook: De gustibus NoN est disputandum. Un like îţi ia o secundă şi mă încurajează. Evident, numai dacă îţi place. Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.