Wow!!! Nu pot să cred că nu mi-a
trecut prin minte să probez o reţetă de pancakes până acum. Dar
cum n-am mare respect pentru bucătăria americană (am mai zis)... e
de înţeles. Am văzut o imagine pe Facebook şi cum îmi era tare
foame (de ceva dulce. Femeile ştiu de ce. :D) am zis că trebuie să
încerc acum, altfel... Dacă mă urmăreşti, ştii că nu mă dau
în vânt după dulciuri în general... clătitele mă lasă rece (în
afară de câteva variante personale). Deci, dacă nu aş fi acţionat
imediat ce corpul meu mi-a cerut ce-au văzut ochii... greu aş fi
ajuns aici.
Mă... Sunt foarte impresionată şi
recomand orice variantă vrei tu. Asta este o reţetă personală.
Habar nu am dacă aşa se fac adevăratele clătite americane.
Bănuiesc doar, prin logică. Din ce-am văzut în filme, se
aseamănă. Păcat că nu se pot „gusta” din vizionarea filmelor.
:D
Notezi o oarecare culoare stranie...
da, explicaţia mai jos.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25-30 min
Porţii: 5 pancakes (23 cm diametrul)
Ingrediente
- 1 ou
- 2 linguri smântână (12% am avut eu), dar tre' să fie bună oricare
- 1 cană lapte (200 ml)
- 2 linguri zahăr
- 2 cani făină de grâu (sau cât cuprinde)
- 1 praf de copt
- 1/2 linguriţă amoniac
- 2 linguri suc de lămâie (pentru stins bicarbonatul+amoniacul)
- 1/2 linguriţă sare
- Garnituri varie: miere, suc de arţar, unt, dulceţuri
Mod de preparare
- Bate oul cu zahărul până devine spumă (3 min cu mixerul)
- Adaugă smântâna, laptele, sucul de struguri, amestecă (tot cu mixerul)
- Adaugă făina încet, în ploaie. Atât cât să faci un aluat foarte consistent. Nu ca la clătitele româneşti. Mult mai gros.
Pune praful de copt şi amoniacul
într-un vas (pahar/cană/bol), toarnă sucul de lămâie peste. Ai
grijă că se umflă instant şi dă afară. Amestecă uşor cu o
linguriţă (în pahar) şi toarnă peste aluat. Amestecă foarte
bine (tot cu mixerul) până se încorporează totul foarte bine şi
aluatul devine pufos, cu bule
Încălzeşte o tigaie (teflonată
sau care NU lipeşte. Fundamental!!!) şi pune 1/2 (jumate) de
linguriţă de ulei sau o bucăţică mică de unt (foarte mică= 1
cm). Tigaia din imagine are 23 de cm diametru, dar chiar dacă nu ai
aşa de mică vei observa că aluatul nu se „întinde” foarte
mult. Când s-a încins uleiul bine pune un polonic de aluat. Plin.
Să fie cam 3 ml înălţime. În mod normal îşi va dubla volumul,
aşa că nu exagera. Dă flacăra la minim şi lasă să se
prăjească în linişte. După 3 min verifică, să nu se ardă.
Întoarce cu o paletă, dacă crezi că-i gata. Culoarea trebuie să
fie aurie. Lasă alte 2-3 minute pe cealaltă parte.
Menţiuni
- De ce se stinge bicarbonatul/praful de copt/amoniacul? Ca să nu aibă gust! Probează şi vei observa diferenţa.
- Sunt foarte pufoase şi absolut DELICIOASE!!!! Recomand cu căldură pentru că sunt aşa de simplu de făcut. Economice şi foarte rapide. Oricine poate să le facă, cu un pic de răbdare.
- Am încercat să le îndoi, ca pe clătite... nu mere... Dar nu are sens că nu-s clătite. Am încercat de curiozitate.
- Am încercat să le arunc în sus (?!)... hmm. Experienţă nereuşită. Dar am râs cu lacrimi când mi-am murdărit tot aragazul... după ce mi-a sărit puţin aluat şi pe faţă. Aşa-mi trebe'!!!
Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu un mulţumesc.
Să ai poftă. :)



.jpg)
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.