Ultimele postări
Loading...

Paste de primăvară

Reţetă personală inventată pe moment. Când am făcut orezul cu lobodă am zis că aş putea încerca să fac şi nişte paste cu frunze/ierburi/buruieni de primăvară.
Trebuie să recunosc că am fost extrem de reticentă/sceptică. Şi când am gustat parcă mi-era teamă oarecum, dar când mi-a atins palatul... WOW!!! Merită măcar o încercare!
Exclusiv pentru pasionaţii de savori de primăvară. Pentru vegani/vegetarieni, pentru acei care ţin post (da, ştiu că s-a terminat, dar unii continuă) sau care sunt la dietă. Pentru un rezultat WOW, urmează paşii exact

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 min
Porţii: 2

Ingrediente
 1. 250 g paste scurte. Nu neapărat ca în imagine, nu cred că se găsesc pe la noi. Nici prin Italia nu se prea găsesc, sunt originare din Napoli. Dar nu au gust special. Orice tip de paste scurte sunt bune: penne, fusilli, rigatoni, etc. Să nu fie tăieţei/spaghetti decât dacă aşa vrei tu
 2. 4 frunze de ştevie
 3. 10 frunze de lobodă roşie
 4. 1 legătură ceapă verde (10 buc)
 5. 1 legătură foi de usturoi
 6. 20-30 (frunze de) urzici = o mână (?)
 7. 1 lingură bulion sau 3 (linguri) suc de roşii/ketchup
 8. 1 ardei iute/boia de ardei iute
 9. 1/2 linguriţă piper NEGRU
 10. 3 linguri ulei de măsline
 11. Sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare
 1. Pune pastele la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă) 4- 5 min. Nu mai mult!
 2. Curăţă spală şi taie toate ierburile/frunzele împreună (ceapa, usturoiul foi, urzicile, ştevia, ardeiul iute)
 3. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/wok şi toarnă toate ierburile tăiate mărunt. Foc slab, amestecă, acoperă şi lasă la călit vreme de 4-5 min. Să se înmoaie totul bine dar fără să se ardă
 4. Când s-au copt toate adaugă bulionul, amestecă
 5. Scurge pastele şi toarnă-le în tigaie. Dacă le-ai ţinut doar 4 min sunt încă tari. Nu face nimic, aşa trebuie să fie (citeşte aici cum se fac pastele la italieni). Adaugă 2-3 linguri de apă de la fiert pastele (în tigaie). Amestecă foarte bine, acoperă. Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. Dacă pastele nu-s gata şi nu mai are lichid, mai adaugă câteva linguri de apă de la fiert (2). Pune piperul şi amestecă.
 6. Porţionează şi serveşte fierbinte
Menţiuni
 1. DELICIOASE este puţin zis! Trebuie să încerci!!! Dacă locuieşti la ţară şi ai un pic de pământ, sunt sigură că găseşti uşor toate aceste plante. De multe ori loboda creşte sălbatic, la fel şi ştevia (aceasta se găseşte oriunde. Am văzut în oraş peste tot.)
 2. Nu este o mâncare pretenţioasă,  dar este extrem de gustoasă. Cum zic italienii: "provare per credere". :p
Dacă-ţi place (sau/şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook este echivalent cu mulţumesc.  

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer