Ultimele postări
Loading...

Mic dejun cu grâu, miere, fructe

Este o idee extrem de sănătoasă şi gustoasă. De multe ori m-am gândit să fierb grâu şi să mănânc cu miere, dar am tot amânat. Până când IATĂ, a venit şi clipa asta. Şi ce mult m-am supărat pe mine că am amânat aşa de mult. Atât de simplu de făcut... 

Pentru 1-2 porţii ai nevoie de
100 g de boabe de grâu
1 lingură miere
1 fruct proaspăt la alegere: banană (ca în imagine) kiwi, măr, păr, caise, prune, căpşuni, etc. etc.etc.
Sau fructe uscate, dar mai bune sunt astea proaspete. 
Opţional: seminţe crude de floarea soarelui/in

Grâul nu fierbe aşa de greu pe cât s-ar crede. Asta dacă îl laşi foarte mult la înmuiat. 8-9 ore= o noapte. De obicei eu pun cam 500 g la fiert. Porţionez şi congelez restul.
Speli grâul de câte ori crezi că-i necesar. Eu îl spăl în trei ape. Îl pun în apă să-l cuprindă bine dacă ai o cană de grâu pui două căni de apă, de ex.). Îl laşi 8 ore apoi îl pui la fiert în apă curată. Fierbe cam în 15 min, nu ai nevoie de mai mult timp dacă e înmuiat bine. Dacă nu, timpul se va dubla.
Scurgi grâul, îl pui într-un bol, adaugi mierea de albină, sau zahărul, după gust, caz, posibilităţi. Tai fructul/fructele, amesteci şi mănânci cu multă poftă.

Optim ca mic dejun, gustare, prânz, cină sau orice capriciu feminin. Intercalează orice fructe doreşti şi de fiecare vei avea o surpriză extrem de plăcută. Mai sănătos de atât NU SE POATE!!!

Dacă-ţi place, şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.
Să ai poftă. :)


0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer