Rigatoni, ciuperci, chimion

O altă variantă de paste şi legume (click).

Reţetă personală, inventată (ca de obicei)  într-un moment de mare foame şi criză de timp. Ador pastele! Dacă ai mereu în casă câte un pachet, nu vei răbda niciodată de foame.
Pentru vegani/vegetarieni, pentru acei care ţin post (da, ştiu că s-a terminat, dar unii continuă).


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 250 g paste scurte: penne, fusilli, rigatoni etc. Să nu fie tăieţei/spaghetti decât dacă aşa vrei tu
  2. 2 linguri de bulion sau 4-5 de suc de roşii/ketchup
  3. 4 linguri de boabe de porumb
  4. 4-5 ciuperci uscate (eu am ghebe, sunt cele mai „parfumate”), dar sunt bune şi alea din conservă/proaspete
  5. 1 ardei iute/boia de ardei iute (1 linguriţă). Eu am pus o lingură de zacuscă de ardei iuţi (numai). Pentru reţetă click aici: Zacuscă/cremă de ardei iuţi
  6. 1 linguriţă chimion
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. Sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă) 4 -5 min. Nu mai mult!
  2. Pune ghebele uscate la înmuiat într-un pahar de apă fierbinte. Dacă nu ai ghebe uscate pune orice fel de ciuperci (conservă/borcan)
  3. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/wok; toarnă bulionul Foc slab, amestecă, pune boabele de porumb
  4. Scurge pastele şi toarnă-le în tigaie. Dacă le-ai ţinut doar 4 min sunt încă dure/tari. Nu face nimic, aşa trebuie să fie (citeşte aici cum se fac pastele la italieni). Adaugă 5-6 linguri de apă de la fiert pastele (în tigaie). Amestecă foarte bine, acoperă. Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. Dacă pastele nu-s gata şi nu mai au lichid, mai adaugă câteva linguri de apă de la fiert (2). Pune chimionul, sarea şi amestecă.
  5. Porţionează şi serveşte fierbinte
Menţiuni
  1. Nu este o mâncare pretenţioasă dar este practică, rapidă, economică şi MAI ALES extrem de gustoasă! Majoritatea reţetelor mele sunt aşa deoarece blogul este conceput pentru oameni practici/pragmatici.
Dacă-ţi place (sau/şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc şi m-ar încuraja.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii