Ca de obicei, aceasta este o idee şi
nu o reţetă, pentru că foitajul este cumpărat (am mai precizat).
De post (dacă foitajul nu conţine
ingrediente de frupt. Şi cică nu conţine. Boh... aşa scrie pe
el).
Idee de weekend; rapidă, uşoară şi
tare pofticioasă.
O precizare este esenţială: cuptorul
trebuie să prăjească şi deasupra. Asta mai ales în cazul
foitajului (pizzei). Dacă nu prăjeşte deasupra nu faci mare
afacere. Al meu e pe gaz şi are foc dedesupt dar are şi o opțiune
cu un foc deschis deasupra. Cred că știi la ce mă refer.
Ingrediente
- Foitaj (400 g - ies cam 12 porţii)
- 200 g prosciutto crudo/jambon
- Decongelează foitajul cum scrie pe ambalaj
- Taie fâșii de circa 2 cm (feliile de prosciutto cumpărat au cam 4 cm), lungi cât feliile de prosciutto/jambon
- Aşează feliile de jambon pe feliile de foitaj porţionate, rulează şi pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
- Dă la cuptor vreme de 10-15 min. (depinde foarte mult de cuptorul tău) După 10-15 min aprinde focul deasupra cam pentru 40 sec. Opreşte, lasă-le în cuptorul închis cam 10 min. Altfel se lasă şi-i bai. Ale mele au fost cam maronii deasupra :D, am exagerat cu focul deschis, dar asta pt că am folosit un cuptor electric şi nu ştiam bine cum funcţionează)
Menţiuni
Se pot servi la micul
dejun, ca desert, gustare, cu ceai, cafea etc. Numai în ziua în
care le faci. Apoi trebuie să le reîncălzeşti. Optime ca
aperitive la diferite petreceri/picnic.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.