
Rețetă autumnală, cu hribi proaspeți autohtoni, legume de sezon și chimion. Deosebit de bogată, colorată și delicioasă!
Pentru alte rețete de genul vizitează meniul în bara de sus (drept sus). Precizez asta pentru că majoritatea persoanelor nu observă bara de sus.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil 5
frământat + 30 (crescut) + 35 copt
Porţii: 8-10
Ingrediente pentru blat
- 200 -250 g făină albă
- 2 -3 cartofi albi (de mărime medie) fierţi şi striviţi = piure
- 3 linguri suc de roşii (ketchup) sau una (1) de bulion
- 1/2 pacheţel (pachetul are 15 g parcă) drojdie proaspătă sau uscată
- 100 ml apă (lapte, iaurt, zer, etc.)
- 1/2 linguriţă sare
- Opțional: 1 lingură semințe de mac + 1 lingură semințe de in
- 200 g caşcaval
- 200 g pastramă de vită
- 200 g hribi deja fierți
- 1/2 vânătă = 150 g
- 1 ardei gras (eu am pus și niște ardei gras copt în plus)
- 10 + 2 linguri suc de roşii (sau bulion îndoit cu apă), ketchup iute
- 1 lingură de chimion
Mod de preparare
- Fierbe hribii (pe care-i vei tăia) și cartofii. Pe aceștia din urmă îi faci piure
Pune făina/tărâţea, cartofii, sucul de roşii, (eventual semințele) sarea şi drojdia înmuiată în apă CĂLDUŢĂ într-un bol/lighean. Frământă (5 minute circa) dând naştere unui aluat care nu va fi deloc consistent. Dacă e prea moale mai pune făină şi invers, apă. Aluatul meu a fost foarte moale, sigur cartofii au avut acest efect. Așa cum am scris aici
- Acoperă aluatul şi ţine-l la cald până îşi dublează volumul/creşte
- Taie ardeiul, vânăta bucăți nu foarte groase. Eu am adăugat și niște fășii de ardei copți (în prealabil)
- Rade/taie caşcavalul
- Pregăteşte o tavă, unge-o cu ulei (sau unt) din abundență (sau mai bine, pune folie pentru copt) şi când aluatul a crescut destul întinde-l pe toată mărimea tăvii. Cum era foarte moale a trebuit să-l întind cu mâinile direct în tavă. Era tare elastic şi nu voia deloc. A fost destul de greu, dar nu m-am dat bătută
- Scoate tava, pune bulionul/ketchup-ul, ardeii și vinetele (ardeiul iute), hribii tăiați, feliile de pastramă, brânza. Eu am pus destul de mult
Dă la cuptorul electric– cu foc deasupra și dedesubt, treapta din mijloc (200 grade) pentru 30-35 minute.V erifică constant Sau la cuptorul pe gaz, treapta de mijloc. Dacă cuptorul tău are acea opţiune care aprinde un foc deasupra, când e aproape gata pune tava pe rândul de sus şi aprinde focul deschis pentru 1-2 minute
Mențiuni
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

2 Comentarii
Bună, am încercat blatul de pizza (toppingul a fost puțin diferit, că nu aveam în casă pastramă) despre care vorbești așa de bine. Eram sceptică, dar a rebuit să cred: este delicios, fraged, moale. Exact cum îmi place mie. Îmi pare bine că am găsit această pagină. Merci.
RăspundețiȘtergereCiao. Mă bucur să aflu că cineva apreciază. Orice mărturie înseamnă enorm pentru mine. Mulțumesc! (f)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.