.jpg)
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 minute (fasolea
este deja fiartă)
Porţii: 4
Ingrediente:
- 1 ceapă galbenă
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras roșu/verde/galben. Nu contează
- 1/2 păstârnac
- 1 linguriță cimbru sau 1 crenguță
- 1 pahar borș (rețeta aici)
- 2 linguri de ulei
- 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
- 1 lingură sare
- 100 g paste scurte (de care ai și vrei. Eu am pus penne)
- Opţional (DE ÎNCERCAT) 4 linguri smântână sau iaurt alb. Evident, Nu pui dacă eşti vegan/vegetarian sau ţii post.
Mod de preparare
- Taie ceapa/ardeiul, rade morcovul/păstârnacul/sfecla
- Pune uleiul într-o oală (pe foc), adaugă (în ordine): ceapa, ardeiul (+ ardeiul iute), morcovul,sfecla, păstârnacul, lasă la călit vreme de 4 min. Amestecă constant să nu se ardă
- Toarnă apa, pune cimbrul amestecă şi lasă să fiarbă acoperit vreme de 10 min.
- Adaugă pastele și lasă să fiarbă alte 10 min (acoperit)
- Porționează și adaugă (DACĂ VREI și nu ești vegan/vegetarian) 1 lingură de smântână sau iaurt alb (grecesc). Gustul se schimbă RADICAL. Absolut de ÎNCERCAT!
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.Celiacii pot pune paste de orez/soia, orez sau cartofi, pentru mai multă consistență.
4 Comentarii
e grozav borsul de sfecla mai ales garnisit cu smantana :)
RăspundețiȘtergereDa. =p~
ȘtergereSunt borsar inascut:) .Bun la mahmureala.
RăspundețiȘtergereDa, uite la asta nu m-am gândit. Ia să experimentez și eu. Mai întâi trebuie să mă-mbăt cred, nu?! :-)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.