Deși aceasta este o rețetă
autumnală, de când cu supermarketurile avem legume proaspete în
orice perioadă din an.
Inspirată la cealaltă reţetă cu legume (cred că se fac mai mult în Moldova). Parfumată, picantă, vesel colorată şi, nu în ultimul
rând, delicioasă!
Optimă idee pentru celiaci. Da, așa
cum am spus și la cealaltă mâncărică, nu servi foarte des.
Se știe că prăjeala nu face foarte
bine... dar ce bună e!! Deşi, cum am mai spus, prăjelile mele sunt
foarte light/uşoare/delicate. Le fac la foc foarte slab, punând un
capac deasupra; în acest mod se formează vapori care curg în
tigaie împiedicând ceea ce se află în tigaie să se ardă. Orice
se arde devine amar şi influențează negativ gustul mâncării.
Dacă ții post sau ești vegan/vegetarian, ELIMINĂ carnea.
Această mâncărică poate fi servită ca atare, dar poarte reprezenta și un un sos DEOSEBIT pentru paste/cartofi.
Dacă ții post sau ești vegan/vegetarian, ELIMINĂ carnea.
Această mâncărică poate fi servită ca atare, dar poarte reprezenta și un un sos DEOSEBIT pentru paste/cartofi.
Timp de preparare: 20 min
Porţii: 4
Ingrediente
- 2 legături de ceapă verde sau 2 cepe galbene
- 1 dovlecel mic
- 1 bucată de varză albă proaspătă (1/4) = 200 g
- 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
- 3 linguri ulei de măsline (sau de care ai)
- 1 linguriţă piper negru
- sare după gust (1 linguriţă)
- Opțional: salam/cârnat picant
Mod de preparare
- Dacă nu ai ardei copți (de la congelator) spală și taie ardeii cubuleţe sau peştişori (cum îţi vine la îndemână)
- Pune tigaia pe foc, varsă uleiul, adaugă ceapa şi ardeii (dacă nu-s copți deja) lăsând să se călească (să se înmoaie de fapt) la foc foarte slab (2 min.circa.).
- Spală și taie dovlecelul feliuțe (în 4) sau cum vrei și pune-l în tigaie
- Dacă pui salam/carne de orice fel, adaug-o cu 10 min înainte de a fi gata
- Verifică de sare, adaugă piperul, amestecă şi e gata
- Serveşte cu mămăligă (pentru pasionaţi) sau cu/pe pâine, crackers, etc. Eu am făcut paste cu ea. Au ieșit delicioase!
Menţiuni
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.Pentru alte rețete de acest gen (fie vegane/vegetariene/de post), vizitează meni-ul din prima bară de sus (Îndrăznețe).
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.