Într-o seară nu reușeam să adorm
așa că m-am uitat la un fel de emisiune (nu știu pe ce canal de
televiziune, eu am văzut-o on line) cu un bucătar care gătește
fără să deschidă gura.
Cred că e asiatic, țara nu mă
pricep. Extrem de ordonat și gătește ca mine: mai mult la ochi!
Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut. Ador aromele exotice,
parfumate și picante.
Nu este ceea ce a făcut el (dar am
furat ideea), dar o interpretare personală cu ingrediente autohtone
și ce aveam prin casă/frigider.
Bucătarul în cauză a folosit o
varză chinezească (nu știu precis, cred). Este mult mai fragedă
decât varza noastră. Se coace extrem de repede. Și a pus ghimbir
proaspăt... ceea ce eu nu am niciodată în casă. Abia acum am
reușit să mă obișnuiesc cu gustul. Plus alte chestii care n-am
nici cea mai vagă idee de ce puteau fi.
Oricum ar fi, am pus ce-am avut în
casă și a ieșit o minunăție de mâncare. Dulce/sărată,
aromată. Bună de tot! Recomand!
Optimă pentru o detoxifiere rapidă
(vorba vine).
Grozavă idee pentru cine ține post
sau e la dietă. Pentru iubitorii de varză, vegani, vegetarieni,
celiaci. Absolut de ÎNCERCAT!
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 2
Ingrediente
- 1 varză proaspătă (a mea era destul de mică, dar una de circa 500 g ar fi ok pt 2 persoane)
- 2 linguri semințe de susan
- 1/2 linguriță praf de ghimbir
- 3 linguri sos de soia
- 4 linguri ulei de floarea soarelui (de măsline ar fi și mai bun)
- 1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei iute
- 3 linguri de apă
- sare după gust (eu NU am pus, mi s-a părut destul de sărată de la sosul de soia)
Mod de preparare
- Curăță, spală și taie prazul rondele
- Varza taie-o mai grosolan
- Într-o tigaie/wok pui uleiul să se încălzească, adaugi mai întâi boabele de susan, apoi prazul, varza să se călească vreme de 3 – 4 minute. Foc foarte slab. Amestecă, saltă, dar fără a arunca totul în jur. :p
- Servește fierbinte sau rece
Mențiuni
- Are o culoare brună (pentru că a trebuit să stea mai mult timp pe foc în sosul de soia).
- Mă crezi sau nu am m-am îndrăgostit de gustul acesta și-am făcut de vreo 3 ori de atunci. Acum (mai ales), că avem nevoie să stăm puțin la dietă.
- Poți folosi și saltă verde (tip Iceberg), mă gândesc. Dar nu-s sigură. N-am încercat încă. Oricum ar fi, dacă folosești altă varză/salată-n loc sigur va trebui să reduci timpul de gătire (10 min maxim).
- Mă gândesc că poate fi o optimă garnitură, acum de sărbători. Să mai ieșim din anonimat cu veșnicele rețete.
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
8 Comentarii
Buna idee. Merci
RăspundețiȘtergereCu multă plăcere.
ȘtergereVoi incerca si eu. Suna prea bine. Apropo, draga moldoveanca, ne vedem si noi la o cafea?! Poate-mi mai dai niste sfaturi culinare.
RăspundețiȘtergere:) Mai vedem, dar merci de invitatie.
ȘtergereDelicios!! Chiar și fără ghimbir și piper ;)
RăspundețiȘtergereÎți mulțumesc din suflet pentru comentariu. Și eu ador varza în toate formele ei. Fără piper și ghimbir, sigur! Varza e delicioasă oricum.
ȘtergereÎmi plac bucătarii care gătesc "după ochi", "după ureche", "după miros" ...toate astea dau autenticitate mâncării. Un gust unic, deci irepetabil :)
RăspundețiȘtergereCât de recunoscătoare pot să fiu pentru acest comentariu.
ȘtergereÎți mulțumesc. Din suflet.
Suntem atât de ocupați încât nu avem timp să mulțumim. Înțeleg. Tocmai de aceea mă bucur așa de mult când citesc comentarii. Mai ales dacă-s pozitive. Am observat că numai oamenii negativi găsesc timp pentru comentarii.
Sunt fericită să fiu contrazisă.
Mulțumesc. (f)
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.