Ultimele postări
Loading...

Varză cu praz, măsline și usturoi

Se aproprie sărbătorile de iarnă și mulți dintre noi încep să se îngrijoreze de kilogramele ce vom lua în numai câteva zile.
Unii sunt în post și oricum slăbesc puțin, sau cel puțin așa cred/vor să creadă. :D
Iată de ce m-am gândit să experimentez această rețetă îndrăzneață.
Nimic nu este mai indicat decât această supă (fără prăjeală) când vrei să te detoxifici și să pierzi din șuncile depuse în cursul anului. E bine știut efectul supei de varză. Și pentru a ieși din anonimat și rutină, m-am gândit să adaug și câte ceva „de la mine”.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 6-8-10, depinde :D

Ingrediente
 1. 1 varză verde mai mărişoară (2 mai mici) = 1 kg
 2. 10 căței de usturoi
 3. 1 praz
 4. 100 g măsline. Indicate ar fi Kalamata (grecești), taggiasche (italiene), sau naturale pentru că acestea au gust intens
 5. 2 ardei iuți sau 1 lingură boia de ardei dulce (capsaicina este cunoscută pentru capacitatea de a arde/topi grăsimile) + 1 linguriță boia de ardei iute
 6. 1 creangă cimbru
 7. sare cât cuprinde
 8. 4 căni apă/supă = 1 l
 9. 200 g/ml suc de roșii (dacă-ți place dulce NU pune)
Mod de preparare
 1. Curăță, spală și taie prazul, usturoiul şi varza mărunt sau cum preferi
 2. Pune totul într-o oală, adaugă măslinele, cimbrul, apa/supa, sarea, amestecă foarte bine, acoperă și lasă să fiarbă (încet) vreme de circa 25 min
 3. Adaugă boiaua de ardei dulce + iute (+ sucul de roșii, dacă pui. Schimbă gustul complet)lasă alte 5-7 min să fiarbă tot acoperit
 4. Servește ori de câte ori ți-e foame. Nu îngrașă absolut DELOC, ba este diuretică/detoxifiantă. Nu te înfometa.
Menţiuni
Nu te aștepta la cine știe ce minunăție, dar dacă ții la siluetă și la sănătate, încerci. Ar ieși mai bună cu un pic de prăjeală, sunt sigură!
Dacă nu ții post, ești la dietă și ți-e frică că leșini, adaugă ceva carne (de care vrei, dar puiul este mai indicat - fără piele), la început (cu varza).
Pentru alte rețete de genul vizitează meniu-ul din prima bară de sus „SUPE”. (nu se observă)
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer