Special pentru iubitorii de pizza cu
blat gros și pufos


Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil 5
frământat + 30 (crescut) + 35 copt
Porţii: 4-6-8 (depinde de cât de
mâncăcios ești)
Ingrediente pentru blat
(rețeta aici)
- 300 g făină albă
- 1 pacheţel (pachetul are 15 g parcă) drojdie proaspătă (sau uscată)
- iaurt cât cuprinde (cam 150-200 ml) – poți folosi apă în loc
- 1 cartof fiert făcut piure
Ingrediente garnitura/topping
- 200 g brânză de vaci proaspătă
- 300 g cârnat picant afumat (al meu era de casă, carne amestec vită+porc)
- 2 ouă
- 200 g/ml ketchup (10-12 linguri sau după gust) e bun și bulionul (4 linguri) diluat cu 3 linguri de apă, 1/2 sare
- 1 lingură semințe de chimion
- 1 linguriță boia de ardei iute (arde grăsimile, scade colesterolul, ajută la digestie
- Opţional 2 linguri de semințe de in/susan
Mod de preparare
Blat
- Cartoful îl ai deja fiert, îl faci piure
- Pune drojdia într-un bol, adaugă sarea, iaurtul călduț (nu-l pune tot, poate este prea mult, depinde de făina ta, am mai spus: făina mea este de „casă” și diferă foarte mult de făina din comerț
- Pune făina, cartoful piure, drojdia înmuiată în iaurt CĂLDUŢ şi frământă (5 -10 minute circa) dând naştere unui aluat consistent. Dacă e prea moale mai pune iaurt/apă etc. şi invers, făină.
- Întinde-l apoi (cam 4 ml înălțime a ieșit l amine) și așează-l într-o tavă tapetată cu hârtie și lasă-l să crească (cam 15 min). Își va dubla înălțimea, deci va fi cam de 8-10 ml = 2 cm
- Dat fiind faptul că este destul de gros și există riscul să nu se coacă bine deasupra, îl vei da la cuptor (să se coacă numai deasupra, evident) sperând că ai cuptor cu foc deasupra, pe gaz sau electric. Ține cam 10 min, cu focul slab doar deasupra
- Rade brânza pe răzătoare sau se face cuburi
- bate ouăle
- Scoate blatul pune bulionul/ketchup-ul (semințele de in/susan eventual), împresoară feliile de cârnat, brânza,
- Pune chimionul, boiaua de ardei iute, ouăle bătute bine
- Dă la cuptor (200 grade) pentru 30-35 minute. Verifică constant.
- Serveşte cu bere, coca cola (tipic italian)
Mențiuni
- Am pus și câteva felii de prosciutto crudo rămase prin frigider, dar numai pe un colț.
- Pentru alte rețete similare de post sau nu, vizitează meni-ul din prima bară de sus (dreapta) „Pizza”. (nu se prea observă).
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.