Din seria „special pentru
studenţi/elevi/bărbaţi/începători în „arta bucătăritului”.
Reţetă gluten free, deci optimă idee pentru celiaci.
Vesel colorată, genuină, simplă,
rapidă, economică şi extrem de gustoasă.
Exclusiv pentru iubitorii de jumări
care nu mai ştiu unde şi cum să le folosească.
O nouă combinaţie îndrăzneaţă cu tente exotice, care m-a cucerit instant Pffffffff, ce bună!!!
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare 15-20 minute
Porţii: 2 Pentru mai multe
dublează/triplează etc cantităţile.
Ingrediente
- 1 morcov
- 1/2 varză mică murată (150 g circa)
- 1/2 praz sau ceapă galbenă
- 80 g jumeri (reţeta aici). Am pus 2 feliuţe de salam care era rătăcit prin frigider
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă chimion
- 1/2 piper negru
- 1 linguriţă usturoi praf
- sare după gust. Ai grijă că varza este sărată
- Opţional: 2 linguri seminţe de susan
Mod de preparare
- Taie varza bucăţi mici
- Curăţă cartoful, morcovul, spală şi rade pe răzătoare
- Pune o tigaie, care nu lipeşte, pe foc, varsă uleiul, seminţele de susan + seminţele/praful chimion (de care eu am uitat), jumările, lasă 1 min
- Pune prazul, varza, amestecă, lasă 2 min.
- Adaugă cartoful + morcovul, amestecă, pune 2 lingură de apă + sosul de soia Amestecă, acoperă, lasă 5 + 5 min pe fiecare parte (adică trebuie să amesteci bine)
- Verifică de sare, şi adaugă mirodeniile ce îşi plac
Menţiuni
Serveşte fierbinte.Dacă ţi-a plăcut, sau ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook m-ar încuraja. Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.