.jpg)
Studenţii
şi începătorii în arta „bucătăritului” vor aprecia
simplitatea, rapiditatea şi economicitatea acestei reţete.
Optimă
idee pentru celiaci (intoleranții la gluten care vor spăla orezul
în câteva ape înainte de a-l pune în mâncare. Dacă este
posibil, dați-i un clocot separat, apoi folosiți-l normal).
Grad
de dificultate: redus
Timp
de preparare: 20 min
Porţii:
2
Ingrediente
- 150 g orez
- 1 cartof mai măricel; roşu sau alb, nu contează
- 1 legătură de ceapă verde sau o ceapă mică galbenă
- 20 g stafide
- 6 linguri suc de roşii/2 bulion – Eu am pus roşii la conservă
- 1 +1/2 cană apă/supă (caldă/fierbinte 300 ml circa)
- 2 linguri ulei măsline
- 1 căţel de usturoi sau 1/2 linguriță praf
- Indicat/recomandat 1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și este AFRODIZIAC. :p)
Mod
de preparare:
Citeşte aici cum
se face un pilaf/orez/risotto perfect
- Curăţă, spală şi taie ceapa mărunt (rondele), la fel faci cu cartoful, taie-l cubuleţe (1 cm circa diametru)
- Spală, taie ştevia mărunt
- Pune orezul (dacă ești intolerant la gluten ar fi indicat să-l speli înainte de folosință, în 2 ape, cel puțin) amestecă foarte bine vreme de 1 min, adaugă sucul de roşii/bulionul, etc., adaugă stafidele
- Varsă supa/apa caldă atât cât să acopere orezul. (ai grijă că s-ar putea să-ți mai trebuiască, dar NU recomand să o pui toată imediat, citește mai sus de ce) Amestecă. După ce a început să fiarbă, lasă focul slab/minim, acoperă şi dă-i voie să se facă în pace. Cam 10 min. Verifică din când în când, și dacă ți se pare că a scăzut apa/supa, mai pune câteva linguri (5-10, depinde EXCLUSIV de gusturile tale) Eu nu stau lângă foc, dar sunt atentă să nu se ardă
- Porţionează, şi serveşte fierbinte, eventual pune mărar în farfurie şi caşcaval după gust, poate nu place tuturor.
- Dacă vrei să-l serveşti mai dichisit (pfffffffffffff) trebuie să-l fierbi până devine uscat. Prăjeşti seminţele de susan într-o tigaie acoperită (altfel sar, foarte puţin, încălzeşti doar tigaia, pui seminţele, acoperi şi opreşti focul)
- Pui seminţele pe fundul unui bol/cutie/pahar etc, adaugi mâncarea, prsezi bine şi laşi să se răcească puţin (30 min).
- Pui farfuria deasupra cutiei şi întorci vărsând cu putere. Arată super, nimic de zis, dar eu prefer să mănânc fierbinte!!!
Menţiuni
Dacă
ţi-a plăcut şi ţi-am dat o idee, un like/share la pagina Facebook
ar fi apreciat. Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.