Ultimele postări
Loading...

Lapte cu mămăligă


Pentru oameni simpli/curioşi/îndrăzneţi!

Iubesc mămăliga în toate formele ei. Am experimentat variate reţete pe bază de mămăligă (special pentru celiaci = intoleranții la gluten) şi le voi  împărtăşi, rând pe rând, cu voi.

Următoarea nu este o „reţetă” inventată de curând. Este un mod de a mânca vechi de când e lumea.
Totuşi, puţini au încercat acest gust. Cu mult timp în urmă s-a pierdut acest obicei de a mânca laptele.
La ţară, demult, oamenii erau simpli. Acum nici ei nu mai mănâncă aşa. Doar cine este legat de amintiri/obiceiuri/tradiţii mai îndrăzneşte să facă aşa ceva.

Mod de preparare:
Imediat ce ai răsturnat mămăliga pune laptele la fiert în acel vas. Adaugă un pic de sare şi câteva bucăţele de mămăligă. Servește direct din oală/ceaun răzuind, cu energie, marginile uscate ale oalei; sau toarnă totul într-un castron din lut ars.

Ce vezi în imagine e un ceaun de fapt. Mămăligă făcută la soba cu lemne. Lapte direct de la vacă, proaspăt. Senzaţiile ce simţi sunt nepreţuite. Totul biologic/natural.

De curând, marii descoperitori ai lumii au făcut o legătură între Alzeihmer și ceaunul din tuci (fontă). Am rămas trăsnită. Nu zic că nu, nu sunt un geniu, dar, LA NAIBA, să bagi spaima-n oameni aiurea este atât de simplu!!!
Alzheimer-ul se ține la distanță ținând creierul OCUPAT toată viața. Citind, chiar și numai subtitrările telenovelelor!
Oameni buni... lăsați pe cei ce vor să mânce din ce naiba au chef și poftă. Nu de asta își vor pierde mințile, dar pentru că-s leneși!!! Asta ar trebui să se spună!!!

Încercaţi/Îndrăzniţi! „Încercarea moarte nu are.”

Mențiuni
 • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

6 comentarii:

 1. Mancam asa la bunica la tara. Deosebit de bun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, genuin, simplu, gusturi pierdute demult... din nefericire. și totuși este atât de simplu și practic. Mulțumesc pentru mărturie. (f)

   Delete
 2. Chiar acum mananc asa ceva , dupa 9 ani !

  Extraordinar!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. (h) Sănătos, încălzește sufletul/corpul și mintea. Nu?! Mulțumesc pentru mărturie. (f)

   Delete
 3. De când nu am mâncat așa ceva! Și ce mult îmi plăcea. Îți mulțumesc pentru că mi-ai amintit câtă bucurie îmi dădea această mâncare. Numai bine.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cu multă plăcere. Mă bucur să aud că mai sunt oameni care încă iubesc aceste mâncăruri genuine și simple. Mulțumesc, și ție la fel. (f)

   Delete

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer