Spaghetti brânză şi miere

Spaghetti brânză şi miere de albine. Gustul copilăriei mele.


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute
Porţii 2

Ingrediente:
1. 250 g spaghetti
2. 100 – 150 g brânză proaspătă de vaci
3. 4 linguri miere de albine (zahăr de trestie sau de care aveţi)
4. 1 lingură esenţă rom sau coajă de portocală rasă. Nu amândouă pentru că sunt arome puternice şi nu e indicat. Mie de ex. Nu-mi place.
Opţional
5. nuci un pic prăjite pisate

Mod de preparare:
1. Se pune pasta la fiert vreme de 6-8 minute
2. se scoate, se scurge.
3. Se pune într-un bol, se adaugă esenţa, mierea, coaja de portocală, şi evident brânza.
4. Se amestecă şi se serveşte calde sau reci gustul este formidabil. Invernal dacă pui coajă de portocală.

Menţiuni:
1. Italienii se strângeau în spate ori de câte ori am menţionat reţeta aceasta. Hmm. Când eram mică nu se găseau spaghetti doar macaroane. Ce chestie. N-am văzut macaroane de când a căzut comunismul.
2. Se poate pune şi dulceaţă de cireşe/vişine. Bun bun când vrei ceva rapid şi dulce. Îndrăzneşte. Păcat că nu am o poză să pun să vă demonstrez că se poate şi aşa. Dar voi face în curând că n-am mâncat demult.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii