Spaghetti brânză şi miere de albine. Gustul copilăriei mele.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute
Porţii 2
Ingrediente:
1. 250 g spaghetti
2. 100 – 150 g brânză proaspătă de vaci
3. 4 linguri miere de albine (zahăr de trestie sau de care aveţi)
4. 1 lingură esenţă rom sau coajă de portocală rasă. Nu amândouă pentru că sunt arome puternice şi nu e indicat. Mie de ex. Nu-mi place.
Opţional
5. nuci un pic prăjite pisate
Mod de preparare:
1. Se pune pasta la fiert vreme de 6-8 minute
2. se scoate, se scurge.
3. Se pune într-un bol, se adaugă esenţa, mierea, coaja de portocală, şi evident brânza.
4. Se amestecă şi se serveşte calde sau reci gustul este formidabil. Invernal dacă pui coajă de portocală.
Menţiuni:
1. Italienii se strângeau în spate ori de câte ori am menţionat reţeta aceasta. Hmm. Când eram mică nu se găseau spaghetti doar macaroane. Ce chestie. N-am văzut macaroane de când a căzut comunismul.
2. Se poate pune şi dulceaţă de cireşe/vişine. Bun bun când vrei ceva rapid şi dulce. Îndrăzneşte. Păcat că nu am o poză să pun să vă demonstrez că se poate şi aşa. Dar voi face în curând că n-am mâncat demult.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.