Ultimele postări
Loading...

Mergi duminecă la vot?


Sunt sigură că mulţi dintre noi nici nu se gândesc măcar. „Nu ştiu, nu mă pricep la politică, nu-mi pasă”. Ca mine. Aşa zic şi eu: „sunt toţi hoţi, nu ştiu pe care să aleg”.

E adevărat dar... dacă tu nu mergi, ăla nu merge, ălalalt nici atât.... cine votează?!

În trecut s-au făcut războaie, revoluţii şi oameni au murit ca toate persoanele să aibă drept de vot. Femei, oameni de culoare, săraci... toţi. Şi noi nu suntem în stare să pierdem 1 oră (circa) să ne exprimăm dreptul la vot cu atâta vărsare de sânge câştigat.
„Nouă ce ne pasă? Nu i-am pus eu să se lupte. Nu mă interesează!”... dar nu ar trebui să fie aşa.

Am sunat-o pe mama şi am întrebat-o, cu sarcasm, dacă merge la vot.
Mama are 77 de ani şi nu iese mult din casă în ultimii ani. Acum, că e frig, mai deloc. Şi totuşi mi-a zic cu mândrie că va merge la vot. „E dreptul meu şi vreau ca copii mei să aibă un viitor mai bun”.
Ce poţi să răspunzi la o asemenea afirmaţie?! Am simţit instinctiv o ruşine profundă şi ochii mi s-au umplut de lacrimi... „Uite mă... mama vrea să meargă la vot deşi nu poate iar eu că pot nici nu mă gândesc. Ruşine să-mi fie.”
Aşa că am decis: „Duminecă decembrie 2012 mă voi îmbrăca şi voi merge să îmi exprim dreptul şi DATORIA de vot. Pentru mama.  I-am promis. 

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer