"Brad" (tentativă) de pizza cu roşii şi măsline.
Capacitatea mea de artistă a fost
greu pusă la încercare. Nu mă pricep deloc la desene dintr-astea.
Am nevoie de forme eu.
Trebuie
să recunosc că m-am inspirat la o imagine ce am văzut pe net dar
nu ţin minte pe unde.
Pentru
că ultima încercare de pizza a avut un rezultat surprinzător de
bun (am mâncat pizza 2 zile chiar dacă o porţionasem şi o pusesem
la congelator. Am scos-o că nu am rezistat. Prea bună!) am decis
să fac o altă încercare. Exclusiv pentru distracţia voastră, a
copiilor şi, mai ales, a mea!
Grad
de dificultate: redus- mediu
Timp
de preparare: Variabil 10 (frământatul + 40 crescut + 25 min copt)
Porţii:
4 -5
- 3 căni de făină albă
- 1 cană făină neagră (integrală)
- 2 linguri mălai
- 2 linguri fulgi de secară integrali
- o bucată de drojdie (20 -30 mg)
- 2 căni apă călduţă
-
Garnitura:
- 6 - 8 linguri ketchup (sau după preferinţe)
- 100-200 g caşcaval sau mozzarella
- câteva roşii mici
- măslineOpţional:
- salam
Mod
de preparare:
- Pune apa la încălzit
- Se pune făina (toate 3 tipurile), cerealele într-un lighean
- Se dizolvă drojdia în 1/2 cană apă călduţă (NU fierbinte. Opăreşti drojdia şi nu mai creşte)
- Se acoperă ligheanul cu un prosop
- Se pune la crescut la căldură pentru 30-50 minute. Depinde cât de cald e.
- Se prepară garniturile. Se taie roşiile în două. Se taie caşcavalul/mozzarella, ardeii
- Se întinde coca, se taie în formă de brad. Fă mai multe forme, cum crezi. Se pun în tavă. Se lasă la crescut alte 10-20 minute
- Se pune tava pentru 5 minute la cuptor.
- Se pun toate garniturile în modul în care doreşti.
- La cuptor pentru 20-25 minute, foc mediu (200 grade), treapta a doua.
Menţiuni
Este
un aperitiv perfect Adică este foarte bună şi rece. Optimă la
petreceri. Dacă e self service (bufet) se taie bucăţele cât de
mici posibil. Oaspeţii vor aprecia.
Verdele ce vezi în imagini este ceapă (foi).
Menţiuni
speciale:
1 Dacă
probezi reţeta te rog, din inimă, să laşi o mărturie scrisă.
Scurtă, scurtă. O apăsare pe butonul „îmi place” va fi
apreciat. Mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu noi reţete
tradiţionale moldoveneşti sau inovative, simple, rapide şi
gustoase.
2
A...şi.... poate ai timp să completezi sondajul aflat în dreapta
paginii. E important să ştiu ce gândesc cititorii mei. Îţi ia
doar 2-3 secunde. E şi distractiv. Relaxează-te puţin. :) Haide să
dăm puţin credit celor care lucrează la un blog. Nu e chiar o
joacă de copii sau lipsă de ocupaţie.
Nu, nu
mă pune nimeni să o fac... dar o fac şi pentru tine, cu drag.
Discurs general. Mulţumesc.
3 Poţi
deveni prietenul paginii Facebook „De gustibus non est disputandum”
apăsând pe butonul „îmi place” aflat în dreapta paginii.
4
Dacă îţi plac poveştile şi vrei să râzi cu lacrimi vizitează
blogul meu „Carpe Diem”. Clic pe nume şi te va duce direct la
ţintă. :) Te aştept cu mare drag. Ciao.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.