Nu o să-ţi vină să crezi dar astăzi
nu am gătit nimic. Sunt extrem de ocupată cu noua înfăţişare a
blogului aşa că... am mâncat un măr. Acum 30 de minute mi s-a
făcut foarte foame dar nu puteam să mă dezlipesc de calculator.
Mă duc să mă uit în frigider să
văd dacă mai este vreun rest de ceva pe undeva. Nada de nada... Ehi
bine nu o să mor dacă nu mănânc într-o zi, dimpotrivă: face
foarte bine la siluetă şi oricum e post...
Dar când dau să închid frigiderul
hop că-mi sare în ochi aproape (metaforic vorbind frate. Ce credeai
că am fantome prin casă?! Doamne fereşte, asta îmi mai
lipseşte!!! Ptiu ptiu ptiu, am scuipat în sân!), cum ziceam îmi
sare în ochi o pungă (sau cum s-o chema) de aluat de foietaj.
Hopa... dar de când e aici? Cred că am scos-o ieri din congelator.
Hai să fac ceva cu ea repede repede.
Voiam ceva sărat. Şi uite ce am
făcut. Din seria „ NU E o reţetă, E o idee!
O precizare: foitajul nu se poate
manevra mult. Chiar deloc aş zice. Aşa că nu te juca cu el. În
caz de vrei să-i dai forme stranii, pune-l la congelator pentru
câteva minute. Conţine multă grăsime care se topeşte când
frămânţi sau lucrezi cu el. Evită pe cât posibil.
Mie mi-a luat 6 minute să pregătesc
totul şi să pun la cuptor. Am făcut şi fotografii între timp. Destul de dificultos să faci fotografii în timp ce ai mâinile impastate. Săracul meu aparat ce s-a mai murdărit! Off. Noroc că-mi place altfel.... Dar să trecem la fapte!
Am întins repede puţin foia de
foietaj care era destul de groasă (2 cm) am făcut-o cam de 1 cm.
Era un foitaj ieftin luat dintr-un mare supermarket. 400 g. Este
foarte gustos (deşi nu prea sănătos) şi poţi face multe chestii
cu el.
Am decupat nişte inimioare (alte
forme nu am, nepoatele mele ştiu asta. Deşi una dintre ele s-a
oferit să-mi împrumute o formă de „hello Kitty”. :) ).
Am luat o pensulă şi le-am uns cu
puţină apă. În mod normal se unge cu ou dar sincer... nu am vrut
să pun. Am vrut să văd dacă se poate şi fără. Şi s-a putut,
chiar foarte bine.
După ce am uns cu apă am pus deasupra
cum mi-a venit: seminţe de mac/in/floarea sorelui. Pe unele am
împrăştiat nişte boia de ardei iute, pe altele curry (praf) şi
am mai pus şi nişte bucăţele de mozzarella ce avem prin frigider.
17 minute la cuptor. 10 minute foc
puternic (180- 200 grade). 5 minute foc domol + 2 minute cu focul
aprins deasupra doar. Nu ştiu cum se cheamă sistemul ăsta.
Cuptorul meu e pe gaz şi nu are ventilator deci focul e mai mult
jos, de aia trebuie să aprind deasupra.
Am oprit focul şi am lăsat 10 minute
să se răcească. Ăsta este secretul să nu se lase foitajul. Am
descoperit de curând pentru că nu eram foarte amatoare de foietaj.
Cert e că au ieşit delicioase
inimioarele astea (saratele). Foarte aromate. Un deliciu la îndemâna oricui!
Mai ales a studenţilor/elevilor. Ştiţi voi la cine mă refer. :)
Menţiuni:
Tu poţi să le faci dulci punând
dulceaţă sau bucăţele de ciocolată deasupra. Sau fructe. Mere de
exemplu. Tăiate felii subţiri. Super delicioase. Eu am făcut dar
nu am reuşit să fac fotografii. Data viitoare de acum.
Poţi să le tai cu un pahar, sau orice
alt obiect vrei. (cană etc etc)
Bere şi săreţele cu paprika sau iaurt cu inimioarele astea... ce cină pe cinste! Yum Yum.
Ai completat sondajul meu? Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.