aşa că
trebuie să mă crezi pe cuvânt. :) Eu le-am făcut cred că pe
toate! La reţete cu orez mă refer, ce credeai!!!? Ioi, ce maliţios!
O reţetă inventată pe moment.
Ingrediente de primă necesitate. Mai toţi avem orez şi cartofi în
casă, zic eu. Deosebit de gustoasă. Poate ţi se pare că eu mănânc
orice, când citeşti aceste rânduri. Te asigur că nu e aşa.
Mănânc ce e pe gustul meu... şi nu de pe mâna tuturor. La
restaurante nu prea merg. Doar în cazuri extreme.
Uite aici alte reţete de orez: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/orez-cu-ghebe.html,
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/orez-cu-masline-negre.html, http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/orez-halloween.html,
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/risotto-cu-rosii-si-coriandru.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/risotto-cu-rosii-si-coriandru.html
Ador
orezul... şi cartofii... şi pasta... şi ... şi. Stop. Iertare.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 minute
Porţii: 2 mari mari
Ingrediente:
- 300 g orez
- 1 ceapă galbenă mică
- 1 cartof roşu/alb nu prea contează
- salam (dacă ai) sau orice altă carne, la alegere
- 2-3 măsline (se poate şi fără)
- 4 foi de usturoi verde (sau praf dacă nu ai verde)
- 2 linguri ulei măsline sau de care ai
- 250 ml apă/supă fierbinte
- Opţional: caşcaval/mozzarella rasă/tăiată (brânză ce se topeşte la căldură). Deosebit
Uite aici reţeta orezului perfect: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ideitrucurisugestii-in-bucatarie.html
Mod de preparare
- Taie toată ingredientele: ceapa mărunt; cartoful, măslinele, salamul cuburi
- Se pune ceapa la călit în ulei vreme de 1 minut
- Se adaugă salamul, se lasă 1 minut
- Se pune cartoful tăiat cuburi mici, măslinele şi orezul
- Se amestecă foarte bine şi se toarnă apa/supa (să acopere foarte bine ingredientele) amestecând bine.
- Când începe să fiarbă, se reduce focul la minim, se acoperă şi se lasă cel puţin 10 minute
- Se verifică gradul de
coptură, pardon, coacere. Dacă mai trebuie mai pune apă/supă. Vezi linkul de deasupra. - Când e gata se taie usturoiul şi se pune deasupra.
Menţiuni:
- Este foarte simplu de făcut şi foarte gustos. Cred că asta este esenţial la o mâncare. Cel puţin pentru mine. :)
- Dacă vrei ceva "şi mai deosebit" taie sar rade nişte caşcaval (mozzarella) deasupra... amestecând în farfurie şi lăsând 1 minut să se topească. O delicatesă!
2 Comentarii
cea mai tare mancare pe care am vazut o in viata mea , cea mai placuta e faza cu *coptura* muulta bafta
RăspundețiȘtergereHmmm, asta pentru că nu ai văzut Spaghetele în alb. Plăcută într-adevăr. Mulţumesc pentru observaţie. MUUUltă baftă şi ţie.
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.