Supă groasă cu legume şi cereale: naut, fasole şi orz. Din seria „special
pentru studenţi/elevi/bărbaţi” Pentru amatorii de ciorbe
„groase”.
Acum că e iarnă şi frig face foarte
bine corpului şi minţii.
O supă parfumată, consistentă,
sănătoasă şi foarte gustoasă. Optimă pentru toţi cei ce ţin
post/dietă şi pentru vegani/vegetarieni/celiaci. În general nu
folosesc conserve dar fac excepţii în cazul legumelor/cerealelor ce
fierb foarte greu. (fasole, năut, mazăre, orz, porumb, grâu etc.)
Sunt foarte practice aceste conserve/cutii. Poţi face o mâncare
consistentă şi-n 5 minute.
Grad de dificultate: niciunul
timp de preparare: 15-20 minute (dacă
aveţi cutii/conserve,deci deja fierte)
Porţii: 4
- 1 cutie de fasole albă/roşie etc
- 1 cutie de năut
- 1 cutiuţă de orz
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 morcov
- un pic de cimbru
- pătrunjel
- Opţional: 2 ardei iuţi şi leuştean. Îi dă o savoare deosebită.
- 4 căni apă
Mod de preparare:
- se taie ceapa/morcovul
- Se pune apa la fiert şi se adaugă toate ingredientele, în afară de pătrunjel. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
- Când e gata împresuraţi pătrunjelul
Menţiuni:
- Se serveşte cu pâine prăjită.
- Iese mai aromată dacă decizi să faci prăjeală din ceapă, ardei şi morcov. Eu sunt la dietă de câteva zile şi aş vrea să-mi detoxific organismul înainte de Crăciun, aşa că am decis „fără prăjeală, măcar odată”.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.