Spaghetti cu mazăre şi salam


Ai mâncat vreodată pasta/spaghetti alla carbonara? Dacă nu e un mare păcat. Este una dintre reţetele mele preferate numai că, în România, nu găsesc „pancetta afumicata”.
Nu, nu este această reţetă pentru că nu am fotografii.

Din seria :"special pentru studenţi/elevi, bărbaţi, etc.". 
O reţetă improvizată pe moment care  seamănă, incredibil de mult, la gust cu aceea de care vorbeam la început. E chiar cremoasă cum ar trebui să fie o carbonară perfectă. Am rămas foarte plăcut impresionată. Abia aştept să fac din nou.
Cred că merită o încercare, MĂCAR!

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 -15 minute
Porţii: 2

Ingrediente:
  1. 300 g spaghetti sau, în cazul acesta, vermicelli (sună tare urât dar aşa se numesc. Foarte neinspiraţi, italienii ăştia)
  2. 50-100 g mazăre fiartă
  3. 50 g salam afumat
  4. 3 linguri ulei de măsline
  5. sare după gust
  6. Opţional curry, boia de ardei iute, praf de usturoi, pătrunjel uscat
Mod de preparare: Pentru a vedea cum se face o pastă perfectă (metodă furată de la italieni) citeşte aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ideitrucurisugestii-in-bucatarie.html
  1. Pune pasta la fiert vreme de 5 minute. Opreşte focul, ţine acoperit.
  2. Taie salamul bucăţi de care vrei şi pune-l la călit puţin în uleiul aflat într-o tigaie destul de înaltă (dacă ai wok este perfect!). Lasă 2-3 minute
  3. Adaugă mazărea spălată
  4. Pune 5-6 linguri din apa de la fiert (pasta) în tigaie. Adaugă pasta scursă, mirodeniile care vrei, sarea. Amestecă- focul slab- acoperă şi lasă cam 5 minute amestecând din când în când. Când crezi că e gata dar mai are puţină apă, descoperă, dă focul mai tare şi amestecă până se evaporă. În maxim 1 minut se va evapora.
Menţiuni:
  1. Celiacii pot înlocui pasta de grâu cu pastă de orez sau mălai.
  2. Mirodeniile pe care le-am enumerat s-au potrivit perfect în cazul meu dar tu pune ce-ţi place. În carbonara se pune piper negru
  3. Mazărea se va sfărâma un pic şi va da o „cremozitate” nesperată acestei mâncări.
  4. Este, cu adevărat, o mâncare deosebită.   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii