Ai mâncat vreodată pasta/spaghetti
alla carbonara? Dacă nu e un mare păcat. Este una dintre reţetele
mele preferate numai că, în România, nu găsesc „pancetta afumicata”.
Nu, nu este această reţetă pentru că
nu am fotografii.
Din seria :"special pentru studenţi/elevi, bărbaţi, etc.".

Cred că merită o încercare, MĂCAR!
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 -15 minute
Porţii: 2
- 300 g spaghetti sau, în cazul acesta, vermicelli (sună tare urât dar aşa se numesc. Foarte neinspiraţi, italienii ăştia)
- 50-100 g mazăre fiartă
- 50 g salam afumat
- 3 linguri ulei de măsline
- sare după gust
Mod de preparare: Pentru
a vedea cum se face o pastă perfectă (metodă furată de la
italieni) citeşte aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ideitrucurisugestii-in-bucatarie.html
- Pune pasta la fiert vreme de 5 minute. Opreşte focul, ţine acoperit.
- Adaugă mazărea spălată
- Pune 5-6 linguri din apa de la fiert (pasta) în tigaie. Adaugă pasta scursă, mirodeniile care vrei, sarea. Amestecă- focul slab- acoperă şi lasă cam 5 minute amestecând din când în când. Când crezi că e gata dar mai are puţină apă, descoperă, dă focul mai tare şi amestecă până se evaporă. În maxim 1 minut se va evapora.
Menţiuni:
- Celiacii pot înlocui pasta de grâu cu pastă de orez sau mălai.
- Mirodeniile pe care le-am enumerat s-au potrivit perfect în cazul meu dar tu pune ce-ţi place. În carbonara se pune piper negru.
- Mazărea se va sfărâma un pic şi va da o „cremozitate” nesperată acestei mâncări.
- Este, cu adevărat, o mâncare deosebită.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.