Ultimele postări
Loading...

Spaghetti cu mazăre şi salam


Ai mâncat vreodată pasta/spaghetti alla carbonara? Dacă nu e un mare păcat. Este una dintre reţetele mele preferate numai că, în România, nu găsesc „pancetta afumicata”.
Nu, nu este această reţetă pentru că nu am fotografii.

Din seria :"special pentru studenţi/elevi, bărbaţi, etc.". 
O reţetă improvizată pe moment care  seamănă, incredibil de mult, la gust cu aceea de care vorbeam la început. E chiar cremoasă cum ar trebui să fie o carbonară perfectă. Am rămas foarte plăcut impresionată. Abia aştept să fac din nou.
Cred că merită o încercare, MĂCAR!

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 -15 minute
Porţii: 2

Ingrediente:
 1. 300 g spaghetti sau, în cazul acesta, vermicelli (sună tare urât dar aşa se numesc. Foarte neinspiraţi, italienii ăştia)
 2. 50-100 g mazăre fiartă
 3. 50 g salam afumat
 4. 3 linguri ulei de măsline
 5. sare după gust
 6. Opţional curry, boia de ardei iute, praf de usturoi, pătrunjel uscat
Mod de preparare: Pentru a vedea cum se face o pastă perfectă (metodă furată de la italieni) citeşte aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ideitrucurisugestii-in-bucatarie.html
 1. Pune pasta la fiert vreme de 5 minute. Opreşte focul, ţine acoperit.
 2. Taie salamul bucăţi de care vrei şi pune-l la călit puţin în uleiul aflat într-o tigaie destul de înaltă (dacă ai wok este perfect!). Lasă 2-3 minute
 3. Adaugă mazărea spălată
 4. Pune 5-6 linguri din apa de la fiert (pasta) în tigaie. Adaugă pasta scursă, mirodeniile care vrei, sarea. Amestecă- focul slab- acoperă şi lasă cam 5 minute amestecând din când în când. Când crezi că e gata dar mai are puţină apă, descoperă, dă focul mai tare şi amestecă până se evaporă. În maxim 1 minut se va evapora.
Menţiuni:
 1. Celiacii pot înlocui pasta de grâu cu pastă de orez sau mălai.
 2. Mirodeniile pe care le-am enumerat s-au potrivit perfect în cazul meu dar tu pune ce-ţi place. În carbonara se pune piper negru
 3. Mazărea se va sfărâma un pic şi va da o „cremozitate” nesperată acestei mâncări.
 4. Este, cu adevărat, o mâncare deosebită.   

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer