Muffins de post cu struguri


...  şi mac. Pentru o altă reţetă asemănătoare dar unde folosisem numai sucul de struguri, vizitează acest link (click pe nume): Muffins
Multe persoane nu iubesc compoturile. Eu sunt una dintre aceste persoane. Beau sucul şi las fructele. Sunt un pic „sărită” cred. Această reţetă este concepută pentru aceste persoane. Orice compot e bun. Vei avea parte de muffins coloraţi în mod natural.

Trebuie să recunosc că nu sunt mare amatoare de dulciuri, în general. Îmi plac tare mult checurile. Tare tare mult. De o vreme văd în filmele americane nişte muffins coloraţi, irezistibili.
Am decis să mă profilez pe reţete de genul.

Este a doua dintr-o serie lungă (sper) de variante. Sunt extraordinar de simplu de făcut, rapizi, (că mai rapid de atât nu există), ieftini, practici, frumoşi şi yummy yummy yummy. Copiii (dar nu numai) vor iubi aceste forme încântătoare!
Oricine poate face această reţetă! Şi un elev, bărbat, sau total negat în arta „bucătăritului”.

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 5 + 20 minute coptura
Porţii: 8 muffins DELICIOŞI

Dacă vrei mai multe porţii dublează cantităţile. Numai să-ţi încapă toţi odată în cuptor!

Ingrediente:
  1. strugurii dintr-un borcan de compot de 800 de grame. Al meu este făcut în casă şi are foarte multe boabe. Cam 3/4 din borcan
  2. 2 căni făină de grâu
  3. 2 linguri zahăr
  4. 2 linguri mac (al meu era măcinat dar e bun şi boabe)
  5. 1 pahar de ulei de floarea soarelui (80-100 de ml – NU mai mult)
  6. 1 praf de copt
  7. Opţional: cuburi de ciocolată, dar numai dacă ai de post (neagră)

Mod de preparare:
  1. Prepară formele de muffin. (8 în acest caz) Se găsesc în comerţ de silicon sau teflon, sau foloseşte forme de unică folosinţă (imagine). Unge-le cu ulei şi tapetează-le cu făină.
  2. Varsă strugurii într-un bol
  3. Adaugă făina, macul, zahărul= amestecă; apoi uleiul, la fel, amestecă cu o lingură de lemn. Dacă ai mixer este mai bun şi mai rapid. Aluatul trebuie să nu fie foarte lichid, să nu curgă uşor. Orientează-te. Dacă curge mai pune făină, dacă e prea „solid”adaugă 1-2 linguri compot sau apă.
  4. Pune plicul de praf de copt şi amestecă foarte bine
  5. Porţionează: 2 linguri pline în fiecare formă, sau 3 mai puţin pline
  6. Pune ciocolata dacă ai şi vrei. Sunt foarte foarte buni şi fără.
  7. Dă la cuptor pentru 15 minute. Treapta a doua (mijloc), focul mediu (180-200 ° Celsius)
  8. Verifică cu o scobitoare (dacă se prinde aluat= mai trebuie ţinut). Dacă sunt gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă-i să se odihnească 10 minute. Altfel se lasă.   
  9. Pentru un aspect deosebit pune deasupra frişcă vegetală. (să fie de post)
Bună dimineaţa! 
Pentru mai multe fotografii, vizitează pagina Facebook: De gustibus non est diputandum

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. yum yummm ! arata deliciossss, cred ca, cu visine sunt exceptionale :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (f) Fără îndoială. Dacă încerci să-mi spui, ok? O să încerc şi eu când găsesc borcanele. La mine e mai rău ca la magazin.

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.