Clătite cu iaurt şi ovăz


Cum am zis şi aici, nu mă dau în vânt după clatite. Dar pentru că data trecută m-au dat gata, am decis că or să fie „de casă”, de atunci înainte.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 8 -9 clătite. Depinde de diametrul tigăii.

Ingrediente
  1. 200 g iaurt natural
  2. 1 ou
  3. 1 pahar apă (100 -150 ml)
  4. 1 lingură fulgi fini de ovăz
  5. 2 linguri griş
  6. 3 - 4 linguri făină de grâu albă
  7. ulei pentru copt – 2 linguri
  8. Pentru umplutură: dulceţuri varie, cremă de ciocolată, brânză dulce/urdă sau, ca în imagine = orez cu ton, boabe de porumb, capere

Mod de preparare
  1. Într-un vas înalt (eu folosesc cutii de iaurt – 1gk), pune iaurtul, oul, făina, fulgii, grişul, adaugă 1/2 din cantitatea de apă (ca să vezi consistenţa), amestecă bine cu mixerul sau un tel. Eu fac un aluat nu foarte lichid, pentru că îmi plac groase. Dar tu fă-l cum îţi place. Adaugă apă cât crezi că este necesară. Probează una să vezi dacă-ţi place.
  2. Încălzeşte o tigaie care nu lipeşte, pune foarte puţin ulei = 1/4 lingură, cu un polonic toarnă cantitatea care consideri,  focul mediu. Lasă 1-2 minute, întoarce-o şi lasă alte 2 minute. Ai grijă să nu se ardă.
  3. Umple-le cu ce vrei tu. Eu am umplut 6 cu dulceaţă (le-am făcut în două reprize) şi 2 cu orez (ton, porumb, capere).
Menţiuni
  1. În 2 reprize înseamnă că am făcut într-o zi 4 şi a doua zi alte 4. Am conservat aluatul la frigider.
  2. Se pot umple cu ce vrei tu. Le poţi servi ca cină, mic dejun, gustare de după amiază sau desert.
  3. Nu sunt moi precum clătitele obişnuite. Mie alea nu-mi plac.   

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Ovăzul este una din cerealele mele preferate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum ai conservat aluatul in frigider? L-ai acoperit cu capac, ca stiu ca in frigider nu e bine sa se tina capacul pe vase...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am acoperit cu folie de plastic. Din câte ştiu eu, totul trebuie acoperit în frigider. Nu am auzit niciodată că nu ar fi bine să acoperi.

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.