Varza (murată) călită cu carne de
pui
Pentru reţeta de post aici: Varză călită.
Cred că toată lumea ştie cum se face
varză călită. Acest post este pentru cine nu a făcut niciodată
şi nu are de unde se ştie. Dacă pierd timpul să scriu reţete
cunoscute în popor este doar pentru a-i ajuta pe începători. Nu
toţi „s-au născut învăţaţi.” şi nu toţi au avut părinţi
de la care să înveţe.
Totuşi, aceasta nu este reţeta
originală, am adăugat ceva în plus şi am redus timpul de coacere.
Mie îmi place foarte mult aşa.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20-25 min
Porţii: depinde
- 1 varză murată (roşie sau albă)
- câteva bucăţi de carne de pui. Raţa este mult mai indicată
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriţă curry (în loc de piper negru)
- opţional dar indicat: 1 ardei iute
Mod de preparare
- Scurge varza de moare, taie-o cum vrei tu. Eu am tăiat-o nu foarte mărunt
- Pune uleiul într-o tigaie, pune carnea la rumenit (a mea era deja fiartă şi nu am mai pus-o)
- Adaugă varza, pune praful de curry, amestecă, acoperă şi lasă la prăjit (foc slab) vreme de 10-15 minute. Verifică şi amestecă din când în când.
- Se serveşte fierbinte. În cazul meu, cu mămăliguţă. Delicioasă!!!
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.