Am adus de la ţară mai multe urzici şi am făcut fel de fel de reţete. Printre care şi acest chec/omletă care are un gust sublim! Foarte plăcut surprinsă.
Grad de dificultate: redus – mediu
(dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi
acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 4-6
Ingrediente
- 100 g urzici (cât cuprinzi cu ambele mâini de două ori= cam aşa estimez eu)
- 50 g şuncă presată/salam, etc
- 1 ardei gras, în alternativă zarzavat
- Opţional dar indicat - 1 ardei iute
- 2 linguri iaurt
- 1 cană făină de grâu
- sare după gust
- 1/2 linguriţă praf de copt
- Spală urzicile, opăreşte-le câte minute consideri tu. Eu le ţin maxim 10 min
- Scurge-le bine, taie-le nu foarte mărunt
- Taie salamul, ardeiul/i
- Bate ouăle, adaugă toate ingredientele (urzicile, iaurtul, sunca, ardeii/zarzavatul, sarea, făina)
- Pune şi praful de copt
- Verifică cu scobitoarea, dacă se murdăreşte de aluat nu e copt, mai lasă 5 min
- Opreşte cuptorul şi lasă să se odihnească (cu uşa cuptorului închisă) vreme de 10-15 min
Menţiuni
- Optim cald cât şi rece.
- Poate fi o mâncare completă, aperitiv la diferite petreceri, etc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.