Reţetă de sâmbătă. În alte ţări e ilegal să vinzi băuturi alcoolice înainte de 10 dimineaţa. Nu ştiu dacă şi la noi.
Dar eu nu vând... eu dau idei. :D
Timp de preparare: 20 minute + perioada de macerare care variază în funcţie de gusturile proprii
Grad de dificultate: niciunul
Ingrediente:
1. cojile a 3-4 grapefruit bio, pe cât posibil (dar nu te poţi baza pe nimic în ziua de azi)
2. 1/2 l alcool 30 grade
3. 4-5 linguri miere de albine
Curăţă fructele de coajă, încercând să se ia doar partea portocalie (2 mm, maxim). Dacă nu reuşeşti din prima, după ce ai curăţat fructul, cu un cuţit îndepărtează partea albă (moale). Să rămână circa 2 mm de coajă, dar numai aceea portocalie; altfel va fi foarte amar. Mie nu-mi displace.
Pune mierea într-o sticlă cu gura largă de culoare închisă. Adaugă cojile şi alcoolul. Se amestecă totul foarte bine şi se lasă la macerat, la întuneric, circa 15 zile. Din când în când se scutură foarte bine sticla.
Eu am uitat de el şi l-am servit după circa 4 luni. Era puţin "grosuţ", gust intens şi extrem de delicat. Excelent rece. O surpriză incredibilă.
Menţiuni:
1. În loc de miere se poate pune zahăr brun (sau alb).
2. Dacă alcoolul este prea tare adăugă apă fiartă şi răcită.
Reţete diferite aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/12/lichior-de-ciocolata.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/lichior-scortisoara.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/12/lichior-de-cacao.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2013/03/lichior-de-cafea.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/12/ciresatavisinata.html
Invitație la o călătorie culinară: Zmeura de la Pildești
-
Ești gata pentru o aventură gustativă?
Hai la zmeură, zmeură, zmeură avem!
La Pildești, în Moldova României, undeva pe lângă Roman/Neamț, este zmeură ...
2 Comentarii
15 zile la macerat, după care filtrat, gust interesant. Este uşor amărui. dar parcă turbididatea este uşor mai ridicată faţă de rezultatul din poză.
RăspundețiȘtergereO să-mi chem maeştrii la degustat. :d
Mulţumesc frumos pentru mărturie. (f) Da, este uşor amărui, dar eu cred că-s puţin "masochistă" că-mi place enorm! Bine, şi puţin "alcoolizată", dacă vrei (şi crezi :p ). Am făcut de mai multe ori, dar doar acesta, de care am uitat complet (deci nu l-am zguduit decât când l-am făcut), a ieşit aşa limpede. Chihlimbar aş zice. Sper să le placă degustătorilor. Numai să NU vă urcaţi la volan (după)!
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.