Nu este o reţetă ci o idee atunci
când ţi-au rămas paste şi nu ştii ce să faci cu ele. Italienii
folosesc des această metodă.
Ai nevoie de paste scurte (de preferat) deja gătite cu suc de roşii/măsline etc: penne,
rigatoni, etc.
De asemenea ai nevoie de grana padano,
grano, pecorino sau/si caşcaval ras. 100 g, depinde de gusturi şi
cantităţi. Cu cât pui mai mult cu atât sunt mai bune.
Pui pastele deja gătite într-o tavă
sau, cum am pus eu, într-o tavă de unică folosinţă. Împresoară
deasupra grano padano/caşcavalul într-un strat cât mai gros şi
dă la cuptorul cu temperatură maximă 280°.
Lasă vreo 20-25 de min.
Focul trebuie să fie puternic şi deasupra ca să se rumenească bine.
Se servesc doar fierbinţi! Nu cumva să te
pună păcatul să le reîncălzeşti "încă o dată". Trebuie să le
mănânci pe toate.
Menţiuni
Eu nu prea mă dau în
vânt după mâncarea asta că mi se pare prea lung procedeul. Sunt
foarte bune ca să mai schimbi mâncarea, să faci ceva nou. Depinde
de gusturi.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.