Este o reţetă de post şi pentru
vegetarieni, vegani. Celiacii pot pune făină de mazăre, soia, năut, etc., în
loc de făină de grâu. O miriadă de gusturi se îmbină în această reţetă. Absolut de încercat!
Grad de dificultate: mediu
Porţii: multişoare. Cam pentru 4
persoane
Ingrediente
- 150 g urzici (cam cât prinzi cu ambele mâini (pline) de două ori, nu ştiu sigur, apreciez)
- 2 cartofi
- 3 linguri de ulgi de ovăz (dacă eşti celiac NU pune)
- 1 linguriţă boia de ardei iute, amestec de diferite mirodenii pentru gril. Eu am pus nişte zacuscă de ardei iute dar nu este fundamental. Este ok boiaua
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă chimion
- sare după gust
- 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
- Spală, opăreşte urzicile. Scurge-le foarte bine, taie-le cât mai mărunt cu putinţă. (poţi folosi un robot
- Pune-le într-un bol/lighean
- Adaugă mirodeniile, făina, fulgii de ovăz, amestecă şi dacă e prea moale mai adaugă făină de grâu până se leagă să poţi modela. Fă ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
- Se prăjesc în ulei mult, vreme de 4 - 5 minute. Sau se dau la cuptor. Deşi e mult mai sănătos mie nu-mi place sistemul acesta. Durează prea mult. Cam 30-40 min. Dar ies foarte bune, mai puţine calorii, fără prăjeală. Recomand cui ţine la sănătate. Şi eu ţin... dar mai fac excepţii.
Menţiuni
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.