Ultimele postări
Loading...

Chiftele cu urzici

Nu sunt o mare amatoare de chiftele, am mai zis (de multe ori). Încerc, pentru tine, multe variante. Vizitează secţiunea (meniu) Aperitive.

Este o reţetă de post şi pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot pune făină de mazăre, soia, năut, etc., în loc de făină de grâu. O miriadă de gusturi se îmbină în această reţetă. Absolut de încercat!

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 40 min
Porţii: multişoare. Cam pentru 4 persoane

Ingrediente
 1. 150 g urzici (cam cât prinzi cu ambele mâini (pline) de două ori, nu ştiu sigur, apreciez)
 2. 2 cartofi
 3. 3 linguri de ulgi de ovăz (dacă eşti celiac NU pune)
 4. 4-5 linguri făină de grâu. Depinde. Dacă eşti celiac pune făină de mazăre, soia, năut
 5. 1 linguriţă boia de ardei iute, amestec de diferite mirodenii pentru gril. Eu am pus nişte zacuscă de ardei iute dar nu este fundamental. Este ok boiaua
 6. 1 linguriţă curry
 7. 1 linguriţă chimion
 8. 1/2 linguriţă praf de usturoi sau 3 căţei striviţi
 9. sare după gust
 10. 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare
 1. Spală, opăreşte urzicile. Scurge-le foarte bine, taie-le cât mai mărunt cu putinţă. (poţi folosi un robot
 2. Pune-le într-un bol/lighean
 3. Curăţă, spală, rade cartofii pe răzătoarea „mare”. Scurge-i bine de zeamă/suc. Pune-i în bol
 4. Adaugă mirodeniile, făina, fulgii de ovăz, amestecă şi dacă e prea moale mai adaugă făină de grâu până se leagă să poţi modela. Fă ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
 5. Se prăjesc în ulei mult, vreme de 4 - 5 minute. Sau se dau la cuptor. Deşi e mult mai sănătos mie nu-mi place sistemul acesta. Durează prea mult. Cam 30-40 min. Dar ies foarte bune, mai puţine calorii, fără prăjeală. Recomand cui ţine la sănătate. Şi eu ţin... dar mai fac excepţii.
Menţiuni
Sunt foarte bune servite calde sau reci. Optime ca aperitive la petreceri.

Pentru mai multe imagini, te aştept pe Facebook: De gustibus NON est disputandum (gusturile NU se discută). Dacă-ţi place, un like (îmi place) m-ar încuraja. Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer