Reţetă (personală) experimentată Special pentru prietenii mei celiaci şi vegani/vegetarieni. Pentru o variantă diferită click aici, sau verifică meniul "Supe".
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 min
Porţii: 4-5
Ingrediente
- 3 frunze de ştevie
- o legătură de lobodă (4-5 frunze)
- 1 praz = 3 foi sau ceapă verde
- 1 legătură de foi de usturoi. Dacă eşti preocupat de miros sau nu-ţi place, nu pune. Gustul o să difere, dar e bună oricum.
- 2 cartofi
- 3 linguri de boabe de porumb
- 1 crenguţă de leuştean proaspăt/uscat
- 2 căni cu apă (200 ml una)
- sare după gust
- 2 linguri ulei
- Opţional dar INDICAT 1 ardei iute/1/2 linguriţă de boia de ardei iute
- Spală toate verdeţurile şi taie-le mărunt (în afară de leuştean. Acesta îl vei pune doar la final)
- Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe
- Pune apa într-o oală, adaugă cartofii şi orezul. Lasă să fiarbă 2-3 min
- Pune sarea şi leuşteanul tăiat mărunt.
Menţiuni
- Este un gust particular, dulceag dar foarte plăcut. Iubitorii de lobodă vor aprecia.
- Nu miroşi a usturoi pentru că usturoiul verde are gust delicat/lejer.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.