![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTemcC0-CYjcnj-0KZTLZzq20tHn6DApzlW0aUgIoBXY7JLZ0LVg8UXUplu48RwIHGnFJe4O8SEAAMUOsyIbAk3EZjye9iu4sKhwj0jnX6Hs-fWM7Ny79dc53PhPu-RYgSb-P7wDjj8kEM/s200/frittata+cu+loboda+022.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAgbgD8vLCvDM2M1LCWSUApWIEz5QumxFp10O6w-rUg0969YXvFI0DzlD1JpmwTQK464ZDGLWUhkMSXpDKXDETs9HxJ9LuTtPqCSyYVBuDcEOf4AoIP-MKoDE9jY1LTIkMqas8q-31RWlM/s200/frittata+cu+loboda+001.jpg)
Grad de dificultate: redus – mediu
(dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi
acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 4-6
- 5 -6 ouă. (Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică!)
- 1 ceapă galbenă sau 1 legătură de ceapă verde (mai bun)
- 1 legătură de lobodă (3-4 frunze mai măricele)
- 1 legătură de mărar
- 3 linguri boabe de porumb
- 80-100 g caşcaval/mozzarella/camembert (eu am pus camembert, că asta am avut)
- 1 ardei iute/1/2 liguriţă boia de ardei iute
- 3 linguri ulei de măsline
- sare după gust (1/2 linguriţă)
-
Mod de preparare
- Tigaia
din imagine are diametrul 24
- Curăţă, taie ceapa. Prepară celelalte ingrediente (spală şi taie loboda/mărarul – brânza, etc.etc). Pune tigaia pe foc, varsă uleiul şi adaugă ceapa, lăsând-o să se călească puţin (1 min.circa. Toate „operațiile” trebuiesc efectuate cu focul la minim
- Adaugă boabele de porumb, amestecă. Taie brânza, pune-o în tigaie.
Bate ouăle, adaugă mărarul şi toarnă-le în tigaie (ouăle TREBUIE să cuprindă tot ce este în tigaie şi totul trebuie să fie copt bine când le adaugi). Cu o lingură de lemn amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori. Chiar dacă ţi se pare că ouăle s-au copt tu amestecă cam 30-40 de secunde. După care, acoperă cu un capac şi lasă vreo 5 min
- Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă.
- Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. Urmăreşte acest video, dacă nu ştii la ce mă referÎn alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează muuult mai mult. Mi se pare o pierdere de timp şi de bani.
Menţiuni
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjhcx-yMQoIE_WmVMRGzLaUrbCIWS25bDfIr4xDucYi8dvffZ7SY9ar0pGdvELWLfu5TsXNOvXHU03lKOMqDVlRGr3ANNuvbzbmo6qEWdgbAgTuxglkEo-1Xv8DKSxPsfHUoe2N1UZ_Sr6/s200/frittata+cu+loboda+063.jpg)
- Culoarea acestei frittate este ÎNCÂNTĂTOARE. Gustul DIVIN!
- Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
- Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.
- Dacă pui paste/orez şi le prăjești bine acestea vor deveni crocante. Eu am fost tare surprinsă de rezultat. Mi-a plăcut foarte mult.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.