Ultimele postări
Loading...

Flori de dovleac crocante

Fiori di zucca în italiană.

Nu ştiu dacă ai văzut, gustat sau făcut acasă, dar dacă nu ai idee despre ce este vorba TREBUIE să-ncerci! Pentru mine este prima dată că le fac acasă, dar sora mea a făcut de mai multe ori.

Este un aperitiv ce am văzut/servit în Italia (dar nu ştiu dacă-i italian) foarte căutat. Servit la nunţi cu fiţe (destest cuvântul ăsta!!!), varie evenimente importante. Am lucrat în cel puţin 20 de restaurante diferite (în multe regiuni) şi numai două serveau aşa ceva.
Dacă locuieşti la ţară/ai pământ sunt sigură că ai semănat dovlecei. Acum sunt în floare şi poţi culege câte vrei. Au rodit foarte mult anul acesta (cel puţin pe la noi). Dacă nu, poţi merge în piaţă să rogi o bătrânică agricultoare să-ţi aducă. Sunt uşor de cărat. De curiozitate.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 20-25
Porţii: depinde

Ingrediente
 1. flori de dovlecei/bostănei
 2. 1 cană apă (italienii pun lapte)
 3. 3 linguri făină albă de grâu
 4. 1/2 linguriţă sare
 5. 1 cană de ulei pentru prăjit (150-200 ml)
Mod de preparare
 1. Spală florile de dovlecel, pe rând. Pune-le la scurs într-o strecurătoare
 2. Scoate uşor pistilul, ai grijă să nu le rupi
 3. Pune apa sau laptele într-un bol mai măricel, adaugă făina, sarea, bate cu un tel până faci un aluat ca la clătite sau puţin mai compact. Cu cât e mai gros cu atât va fi mai mare stratul de „clătită”. Mie nu-mi prea place aşa, deci l-am făcut mai subţirel
 4. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/cratiţă
 5. Ia rând pe rând câte o floare, trece-o prin aluat, ajutându-te de o paletă sau furculiţă, (să se prindă bine de ea) şi când uleiul sfârâie pune-o la fript. 1-5-6 câte încap în cratiţă tigaie. Foc mediu, cam 1 min pe fiecare parte. Depinde de focul tău. Întoarce pe o parte şi pe alta. Ai grijă să nu se ardă că nu e bine
 6. Când sunt gata, scoate-le şi aşează-le pe hârtie absorbantă deoarece are foarte mult ulei
Menţiuni
 • Este ceva cu adevărat deosebit, dar nu recomand să mâncaţi des. Un aperitiv ORIGINAL, crocant şi delicios. Optim pentru orice petrecere.
 • Dar... este delicat. Trebuie servite imediat ce sunt făcute, după câteva ore (2-4) se înmoaie. Ai grijă deci.
 • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu  Mulţumesc

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer