Multe femei sunt îndrăgostite de băutura asta autohtonă şi mai toţi ştim cum se prepară.
Eu, pentru ai da un gust mai deosebit, am adus o mică modificare = mierea. Evident, in loc de miere poti folosi zahar alb, brun sau chiar indulcitor (pentru diabetici). Pe bune.
Eu, pentru ai da un gust mai deosebit, am adus o mică modificare = mierea. Evident, in loc de miere poti folosi zahar alb, brun sau chiar indulcitor (pentru diabetici). Pe bune.
Cireşata (sau vişinata) are o culoare naturală extraordinară. Încântă efectiv ochii.
Toti zic ca trebuie sa stea la fermentat luni. Si nu neg ca sistemul asta da nastere unei bauturi absolut grozave, insa, din experienta spun ca numai in cateva ore (10 sa zicem. Dar si 3 sunt deajuns) ciresata e gata. Visinatei ii trebuie ceva mai mult.
NU uita ca visinele sunt mai acre si au nevoie de ceva mai mult zahar.
Toti zic ca trebuie sa stea la fermentat luni. Si nu neg ca sistemul asta da nastere unei bauturi absolut grozave, insa, din experienta spun ca numai in cateva ore (10 sa zicem. Dar si 3 sunt deajuns) ciresata e gata. Visinatei ii trebuie ceva mai mult.
NU uita ca visinele sunt mai acre si au nevoie de ceva mai mult zahar.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: variabil
Pentru 1 sticlă de 500 ml
Ingrediente:
- 500 ml alcool de 30 grade. Dacă este prea tare mai pune apă fiartă şi răcită.
- 4 linguri de miere/zahar. Nu am incercat cu indulcitor
- 200-300 g cireşe sau vişine (sau amandoua). Chiar si 100 g sunt deajuns la 1 sticla de jumate
- Se pun cireşele/vişinele într-o sticlă/damigeana după gust
- Se adaugă mierea/zaharul şi alcoolul
- Se lasă la macerat cel puţin 1 săptamână, zic toti. Sincer, in cateva ore era mai mult decat buna.
- Nu uita să mai zbaţi sticla din când în când.
Menţiuni
Zmeura, capsunii, murea se pot conserva in alcool cu zahar si, evident, ca iese un lichior de sta mata-n coada. Gasesti retete pe blogul acesta.
Poţi conserva vişine pentru prăjituri în acest mod. Dar scoate sâmburii mai întâi.
Visinele sunt mai acre, trebuie mai mult zahar.
Zmeura, capsunii, murea se pot conserva in alcool cu zahar si, evident, ca iese un lichior de sta mata-n coada. Gasesti retete pe blogul acesta.
Poţi conserva vişine pentru prăjituri în acest mod. Dar scoate sâmburii mai întâi.
Visinele sunt mai acre, trebuie mai mult zahar.
**
Daca ai apreciat ori ti-a fost de folos, TE ROG da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea. :)
Daca nu ai observat, sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț). Daca nu gasesti ce te intereseaza, incearca o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice: varză varza, roșii rosii, brânza branza.
Daca nu ai observat, sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț). Daca nu gasesti ce te intereseaza, incearca o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice: varză varza, roșii rosii, brânza branza.
Nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.