
După pizza italiană nu mă dau în vânt... Să nu cumva să citească un italian rândurile astea că m-ar ucide pe loc. Auzi la mine... Italia e ţara pizzei iar eu nu sunt moartă după ea... NU sunt bre, ce să fac?


Dar nu, nu visam. Şi tare m-am mai
bucurat că pot să mă laud şi eu cu o pizza ca la carte!!! Aşadar, este o reţetă personală de o bunătate unică!
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil 5
frământat + 30 (crescut) + 35 copt
Porţii: 6-8
- 300 g făină albă
- 3 cartofi albi fierţi şi striviţi = piure + OPŢIONAL: 2 linguri fulgi de ovăz integrali
- 3 linguri suc de roşii (ketchup) sau una (1) de bulion
- 1/2 pacheţel (pachetul are 15 g parcă) drojdie proaspătă sau uscată
- 1/2 linguriţă sare
Ingrediente pentru garnitură
- 150 g caşcaval
- 200 g = 5 linguri de germeni de soia
- 150 - 200 g cârnat
- 10 + 2 linguri suc de roşii (sau bulion îndoit cu apă), ketchup iute
- 1 lingură de cimbru + 1 linguriţă usturoi pisat/deshidratat
- Opţional: 1 ardei iute
Mod de preparare
- Fierbe cartofii şi fă-i piure
Pune făina, cartofii, sucul de roşii, sarea şi drojdia înmuiată în apa CĂLDUŢĂ într-un bol/lighean. Frământă (5 minute circa) dând naştere unui aluat nu foarte consistent. Dacă e prea moale mai pune făină şi invers - apă. Aluatul meu a fost foarte moale, nu ştiu exact din ce cauză (probabil cartofii, deci nu exagera). Tot adăugam făină, dar nu se întărea şi am decis să-l las aşa. (Se lipea grozav de mâini). Poate datorită (nu zic din cauza) acestui fapt a ieşit aşa elastic = Fabulos îndrăznesc să zic
- Acoperă aluatul şi ţine-l la cald până îşi dublează volumul/creşte
- Rade caşcavalul
- Pregăteşte o tavă, unge-o cu ulei (sau unt) din abundenţă şi când aluatul a crescut destul întinde-l pe toată mărimea tăvii. Cum era foarte moale a trebuit să-l întnd cu mâinile direct în tavă. Era tare elastic şi nu voia deloc. A fost destul de greu, dar nu m-am dat bătută
- Scoate tava, pune bulionul/ketchup-ul deasupra, ceapa călită, germenii de soia scurşi de apă, feliile de salam, brânza (ardeiul iute eventual) şi cimbrul + usturoiul praf. Eu am pus destul de mult din ambele
- Dă la cuptor (200 grade) pentru 30-35 minute. Verifică constant
Menţiuni
- Pe bune că a fost ceva deosebit de bun. Încearcă!
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.