Carnea de porc nu este sănătoasă.
Afumătura nici atât.. dar ce bună e!!! Mănânc rar, dar ori de
câte ori o fac, mă minunez de gustul aromat. Sunt legată
sentimental de această „emoţie”.
Doar nu traim cat muntii, nu?
Doar nu traim cat muntii, nu?
Reţetă personală de o simplicitate
unică şi de sigur efect. Trebuie să încerci! Optimă idee pentru
celiaci.
Grad de dificultate: redus-mediu
Porţii pentru 2-3 persoane
Ingrediente
- 250 g orez (cu bob rotund ar fi mai indicat, dar merge şi cu bob lung)
- 1 ceapă uscată/verde
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 pahar vin roşu = 50 ml
- 2 linguri ulei
- Sare după gust (ai grijă la carne, poate să fie foarte sărată. A mea era de casă)
- Opţional, dar indicat: 1 ardei iute/boia de ardei iute
Mod de preparare:
- Pregăteşte o oală de mărime mijlocie (ca în imagine). Pune uleiul la încălzit
- Curăţă şi taie mărunt ceapa, usturoiul şi pune la călit (în ulei) uşor; cam 2 min. Amestecă
- Pune orezul (eu pun cam cât iau într-o mănă de 2-3 ori= porţie), amestecă foarte bine vreme de 1 minut (circa). Ai grijă să nu se ardă
- Toarnă vinul, măreşte flacăra şi lasă să se evapore amestecând constant
- Pune apă/supă cât să cuprindă orezul (fundamental). Acoperă cu un capac (pentru a reduce timpul de gătire), foc domol, circa 10 minute după care verifici dacă mai are apă; în cazul în care nu e gata şi mai necesită apă, mai adaugă 50 de ml (sau cât consideri necesar, după gust). Amestecă, acoperă din nou. Se lasă alte 5+5 (depinde de gusturi) minute după care verifici din nou
(Următoarele precizări/instrucţiuni
le găsiţi la toate reţetele mele de orez, sunt fundamentale)
Procedeul acesta este fundamental
pentru cei care sunt la primele arme în bucătărie. Dacă turnăm
prea multă apă de la început, în afara faptului că se va lungi
timpul de coacere riscăm să facem supă de orez şi vom fi foarte
dezamăgiţi. Am făcut greşeala asta de multe ori. Dar cu
timpul am învăţat să apreciez măsurile. Greşesc doar dacă
vreau. :D
Menţiuni
- Este o reţetă simplă şi la îndemâna oricui. Extrem de plăcută la gust. Serveşte fierbinte.
**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Daca nu ai observat, sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț), daca nu gasesti, incearca fara.
Daca nu ai observat, sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț), daca nu gasesti, incearca fara.
Nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.