Reţetă de post şi pentru
vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi făină de soia în locul
făinii de grâu. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire
la bufet/self service, picnic.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 preparat + 15
prăjit= 30 min
Porţii: 26 chifteluţe = Cam pentru 4
persoane
- 300 g de fasole (eu am pus de la conservă= albă cu sos de roşii, dar sunt bune orice tip) Sau o conservă de 400 g (aceasta fiind deja fiartă este mult mai practică)
- 2 linguri fulgi de ovăz integrali
- 2 linguri seminţe de in
- 4 linguri pesmet
- 1 lingură plină de mentă proaspătă sau uscată (depinde de gust)
- 3 căţei de usturoi sau 1 linguriță praf/deshidratat
- 3-4 linguri făină de grâu. Depinde. Celiacii pot folosi făină de soia în loc.
- 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- 1 lingură sare (după gust)
- Dacă fasolea nu e fiartă, pune-o la înmuiat cu o seară înainte (ţine-o minim 4 ore la umflat). Apoi pune-o la fiert într-o oală adăugând 2 căni de apă. Lasă să fiarbă pentru 30-50 min. Acoperit. Când e gata, opreşte focul, scurge-o şi lasă-o să se răcească. Eu am folosit o conservă de fasole (400 g) albă în sos de roşii picant. Merge super!
- Adaugă celelalte ingrediente (fulgii de ovăz, pesmetul, făina, mirodeniile, sarea) amestecă foarte bine şi vezi dacă se leagă şi se pot modela. Dacă nu, mai adaugă făină de grâu/soia până se leagă
- Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
Menţiuni
Sunt bune servite calde sau reci cu sosuri variate, ketchup, etc.
Optime ca aperitive la petreceri.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect este echivalent cu Mulţumesc.
5 Comentarii
Nu ar merge coapte in cuptor? Prajeala nu o suporta fierea mea mai deloc! :)
RăspundețiȘtergereCiao. Da, ar merge foarte bine. Toate chiftelele pot fi copate in cuptor. Prajeala nu face foarte bine, asa-i. Toata lumea ar trebui sa o evite.
ȘtergereNu ar merge coapte in cuptor? Fierea mea nu suporta deloc prajeli :(
RăspundețiȘtergereDar coapte in tigaie? Cuptorul consuma prea mult gaz!
RăspundețiȘtergerePăi, da. Tocmai de aia eu le prăjesc în tigaie/cratiţă/oală.
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.