
Orice se arde
devine amar şi influențează negativ gustul mâncării. Nu mai amintesc că nu e sănătos.
Grad de dificultate: redus – mediu
(dacă nu ai nicio practică)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 2
Ingrediente
- 2 cepe galbene sau 1 legătură de ceapă verde
- 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
- 4 roşii de mărime medie (bine coapte)
- 200-300 g cârnat picant
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă piper negru
- 1 căţel de usturoi sau 1 linguriţă praf
-
Mod de preparare
- Curăţă, taie ceapa cubuleţe sau peştişori
- Spală, taie ardeii cubuleţe sau peştişori (cum îţi vine la îndemână)
- Pune tigaia pe foc, varsă uleiul, adaugă ceapa şi ardeii lăsând să se călească (să se înmoaie de fapt) la foc foarte slab (2 min.circa.). Acoperă tigaia pe cât posibil
- Spală şi taie roşiile (lemânând coaja, dacă poţi şi vrei. Eu nu o elimin niciodată) Pune-o în tigaie, amestecă foarte bine. Pune un cap deasupra tigăii şi lasă să se coacă alte 6 min. La foc slab
- Curăţă usturoiul, taie-l mărunt sau striveşte-l şi adaugă-l în tigaie
- Verifică de sare, adaugă piperul, amestecă şi e gata
- Serveşte cu mămăligă (pentru pasionaţi) sau cu pâine, crackers, etc.
Menţiuni
Merită o încercare!
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.