Pancakes cu nucă de cocos

Asta este o altă idee/reţetă personală (ca toate celelalte). Foarte parfumată şi delicioasă. Rapidă, practică, dulce. Optimă idee de weekend.
Pentru mai multe reţete de acest gen vizitează secţiunea „Dejun”

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20
Porţii: 5 pancakes (23 cm diametrul)

Ingrediente
  1. 1 ou
  2. 350 ml lapte condensat (e bun și laptele *normal*
  3. 2 linguri zahăr (sau după gust. Ai grijă că laptele condensat este foarte dulce)
  4. 4 linguri fulgi de nucă de cocos
  5. 2 căni făină de grâu (sau cât cuprinde) Aluatul trebuie să fie foarte, foarte gros
  6. 1 praf de copt
  7. Opţional: 1 esenţă de vanilie
  8. 1/2 linguriţă sare
  9. Garnituri varie: miere, suc de arţar, unt, dulceţuri varie, fructe proaspete
  10. 1 lingură de ulei (pentru uns tigaia)
Mod de preparare
  1. Pune laptele într-un recipient înalt, adaugă oul, amestecă foarte bine sau foloseşte mixerul
  2. Toarnă fulgii de cocos (esenţa), apoi începe să torni făina încet, în ploaie. Cu mixerul bate (3 min) până faci un aluat foarte consistent. Nu ca la clătitele românești. Muuult mai gros. Aproape nu curge. Dacă-i prea lichid nu se coc, pe bune
  3. Pune praful de copt Amestecă foarte bine (tot cu mixerul= 1 min. viteză maximă) până se încorporează totul foarte bine şi aluatul devine pufos, cu bule
  4. Încălzește o tigaie (teflonată sau care NU lipeşte. Fundamental!!!), pune 1/4 (jumate) de linguriță de ulei sau o bucăţică mică de unt (foarte mică= 1 cm). Tigaia din imagine are 23 de cm diametru, dar chiar dacă nu ai aşa de mică vei observa că aluatul nu se „întinde” foarte mult. Când s-a încins uleiul bine pune un polonic de aluat. Plin. Să fie cam 7-8 mm înălţime. În mod normal va mai creşte vreo 3 mm; aşa că, nu exagera. Dă flacăra la minim şi lasă să se prăjească/coacă în linişte. Eu pun un capac deasupra. Mi-e frică să nu rămână crude şi văd că funcţionează grozav. După 3 min. verifică, să nu se ardă. Întoarce cu o paletă (sau cum face cumnata mea: cu capacul), dacă crezi că-i gata. Culoarea trebuie să fie aurie/maronie. Lasă alte 3-4 min. pe cealaltă parte.
  5. Pufoase şi DELICIOASE, bre, delicioase!!!
Menţiuni
  1. Serveşte cu ce-ţi pofteşte inima (dulcețuri, gemuri, Nutella, Fineti, miere de albine, sirop de arțarr, etc.). Optime la micul dejun, pe post de gustare, desert, cină, etc. Toţi cei care au gustat au apreciat.
  2. Sunt foarte pufoase şi absolut DELICIOASE!!!! Recomand cu căldură. Sunt aşa de simplu de făcut. Economice şi foarte rapide. Oricine poate să le facă, cu un pic de răbdare.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Eu vreau ceva bun, dulce mult si care nu ingrasa. Ai ? Glumesc, dar ar fi ideal, mie imi plac mult cocaturile, Adela

    RăspundețiȘtergere
  2. Ehehehe... cine nu ar vrea. Strugurii ma satifac pe mine in aceste cazuri. Sau litchi-ile (fructe chinezesti). Gatit, ce nu ingrasa as zice eu ca... nimic. Dar ce sa facem? Mai bine mai grasut decat nefericit.

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.