Optim aperitiv pentru orice petrecere
cu servire la bufet/self service.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: Variabil 15 preparat + 15
prăjit= 30 min
Porţii: 24-26 chifteluţe
- 300-400 g de peşte, de care ai, vrei şi pofteşti. Fără spine (oase), bineînţeles! Eu am pus două conserve de sardine (225 g una) . Aceasta fiind deja fiartă este mult mai practică
- 100 g spanac (foi crude sau coapte/fierte= cum ai/vrei) = 2 mâini pline
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă de mărime medie
- 2 linguri fulgi de ovăz integrali (opţional, dar indicat. Nu schimbă gustul, doar consistenţa)
- 2 linguri seminţe de in (opţional, dar indicat. Nu schimbă gustul, doar consistenţa )
- 3 căţei de usturoi sau 1 linguriţă praf/deshidratat
- 1 lingură tarhon (opţional)
- 4 - 5 linguri făină de grâu. Depinde. Celiacii pot folosi făină de soia în loc.
- 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- 1 linguriţă sare (după gust) Atenţie: dacă e peşte din conservă este foarte sărat. Orienteaze-te
- Dacă peştele e crud trebuie fiert măcar 10 min. Sau prăjit, dar e mai sănătos fiert. Eu am preferat sardine. Lasă-l să se răcească
- Între timp spală, scurge şi taie spanacul cât mai mărunt posibil
- Curăţă şi ceapa şi taie-o mărunt
- Adaugă celelalte ingrediente (făina, mirodeniile, spanacul, ceapa, oul, sarea) amestecă foarte bine şi vezi dacă se leagă şi se pot modela. Dacă nu, mai adaugă făină de grâu/soia până se leagă.
- Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
Menţiuni
Sunt bune servite calde sau reci cu sosuri variate, ketchup, etc.
Optime ca aperitive la petreceri.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.