Ultimele postări
Loading...

Supă de roșii cu praz, orez

Toată lumea zice că această rețetă (variante) este bună mai ales vara pentru că-i răcoritoare. Sincer?! O prefer toamna, când roșiile sunt autohtone. Și dacă-i fierbinte (și mai ales picantă) îți încălzește nasul și spiritul instant.
Optimă retetă pentru vegani/vegetarieni, celiaci (de post, evident). Grozavă în diete detoxifiante.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 30 min
Porţii: 2

Ingrediente
 1. 10 roșii mature mai micuțe (sau 5 medii)
 2. 1 bucată de praz (100 g)
 3. 1/2 ardei gras/gogoșar/capia
 4. 1 cană apă (200 ml )
 5. 1 căniță de orez (50 g), paste sau 2 cartofi. Ai grijă că orezul și pastele își dublează volumul la fiert. Nu exagera. Eu am făcut-o mai groasă pentru că am avut un oaspete ce mi-a cerut așa
 6. sare după gust (circa 1 linguriță)
 7. 3 linguri ulei
 8. 1 ardei iute (eu am pus 2)
  Opţional: cimbru (1/2 linguriță) leuștean/mărar. Eu am pus cimbru
Mod de preparare
 1. Curăţă, spală şi taie mărunt prazul/ardeiul (eu le-am dat pe răzătoare, așa mi-a venit). Pune la călit în ulei (foc slab) vreme de 3-5 min
 2. Spală roșiile, taie-le în două (uită-te la imagini) și dă-le pe răzătoarea mare Ca să le elimini pielița. Iei o parte în mână și o presez partea moale împotriva răzătoarei, având grijă să-ți rămână doar pielița de la roșii și unghiile :D. Procedeul cu roșiile opărite nu-mi place. Mi se pare prea mult de lucru. Operația asta mi s-a părut mai practică. ATENȚIE să nu-ți razi unghiuțele! Pe bune.
 3. Pune-le în oală, amestecă și lasă vreo 3 min
 4. Toarnă apa/supa, amestecă și lasă să fiarbă vreo 10 min
 5. Adaugi orezul și lași să fiarbă la foc domol alte 10 min
 6. După care adaugi sarea şi cimbrul/ leuşteanul. Verifică de gust şi e gata.
Menţiuni
 • Delicioasă şi detoxifiantă. Servește fierbinte având grijă că orezul își dublează volumul.
 • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer