Supă picantă de păstăi cu praz

Numai bună în această perioadă de toamnă venită prea devreme. Brrrrrrr Îți încălzește sufletul/spiritul și trupul.

Toți știm sa facem borș cu păstăi, nu? Dacă nu știi (nimeni nu s-a născut învățat :D), am dat aici rețeta clasică (tradițională de la mine din zonă).
De data aceasta am făcut o supă incredibil de gustoasă, rapidă, lejeră și nu în ultimul rând, delicioasă!
Rețetă de post, pentru celiaci, vegani/vegetarieni. Optimă în diete.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 30 minute (15 min DACĂ fasolea este deja fiartă)
Porţii: 3

Ingrediente:
  1. 300-350 g păstăi (proaspete sau din conservă)
  2. 1 bucată de praz (50 g) sunt bune și numai frunzele
  3. 5 ardei iuți (sau după gust)
  4. 1 ardei gras
  5. 1 linguriță cimbru sau 1 crenguță
  6. 3 roșii micuțe bine coapte/2 linguri bulion /2 pahare suc de roşii
  7. 2 linguri de ulei
  8. 2-3 căni apă
  9. 1 linguriță sare/după gust
Mod de preparare
  1. Rupe vârfurile/capetele păstăilor. Spală-le, taie fiecare păstaie în 3 (ia mai multe odată în mână, să accelerezi procedeul= faci economie de timp).
  2. Taie prazul/ardeii mărunt și pune totul la călit în ulei (într-o cratiță/oală). Foc mic, 5 min
  3. Taie roșiile cubulețe (elimină pielița dacă vrei. Eu nu o fac). Pune-le la călit peste praz și ardei. Lasă 5 min până se înmoaie
  4. Toarnă apa/supa caldă, păstăile tăiate, cimbrul; amestecă şi lasă să fiarbă acoperit vreme de 15-20 min.
  5. OPȚIONAL: La final, mama adaugă 4 – 5 linguri de smântână sau iaurt alb. Aşa se acreşte și devine borş (reţeta ei). Tu poţi pune în fiecare farfurie în parte, să vezi cum şi cui îi place. Gustul se schimbă RADICAL. Absolut de ÎNCERCAT! Dacă nu ai făcut-o până acum. Evident, dacă eşti vegan/vegetarian sau ţii post, NU PUNE.

Mențiuni
  • Atenție la ardeii iuți... cică-s afrodiziaci. :D 
  • Servește fierbinte cu pâine neagră (sau de care ai și-ți poftește inima). 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc


Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. hhhmmmm, cat de gustoasa si delicioasa este, mai ales ca e si picanta merge la suflet..o reteta reusita ;)

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.