E toamnă, se apropie
sărbătoarea de Halloowen și vreau să propun această idee
deosebit de aromată. Mi-a venit pe când mă gândeam ce naiba să
fac cu foile de plăcintă pe care le-am luat din greșeală (voiam
să iau foitaj).
Simple, practice, aromate/parfumate și
tare bune.
Grad de dificultate: redus
Porţii: 12 plăcinte
Ingrediente
- 6 foi de plăcinte (sau după preferințe)
- 200 g de dovleac
- 3 linguri de nucă de cocos
- 1 lingură zahăr. Atenție căci dovleacul este destul de dulce (după părerea mea)
- opțional: 1 lingură de mac/in
Mod de preparare
- Curăță de coajă dovleacul, taie-l cuburi și pune-l la fiert vreme de circa 15 min (1 cană de apă, foc rapid, recipientul acoperit). Lasă să se răcească puțin. În alternativă îl poți pune crud (cum am făcut aici, ras pe răzătoarea mare)
- Așa cum am zis, după ce s-a răcit dovleacul, ia câte două linguri (de dovleac), așează pe foie (la mijloc), adaugă un pic de zahăr, nucă de cocos și mac, rulează (îndoind înăuntru capetele) și așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, dă la cuptor (pe gaz, treapta din mijloc, foc mediu= 200°) vreme de 15 min. Se coc destul de repede.
Menţiuni
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.
- O altă rețetă asemănătoare, dar cu foitaj, găsești aici: Plăcintă dovleac.
2 Comentarii
ingenioasa combinatia dovleac - cocos - mac; cred ca e o placinta grozava !
RăspundețiȘtergereEste într-adevăr. (f)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.