Se prepară exact ca la clătitele cu cremă de brânză și praz, dar voi da rețeta oricum.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente
Pentru clătite
- 250 ml lapte (o cană) + 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- 100 g făină de grâu
- câteva linguri ulei de floarea soarelui
Pentru umplutură:
- 200 g brânză proaspătă de vaci
- 2-3 linguri zahăr
- 3 linguri stafide
Mod de preparare
umplutură/garnitură etc.
Înmoaie stafidele cu apă clocotită
(toarnă 1 pahar de apă fierbinte peste ele, lasă 10 min acoperit)
Pune brânza într-un bol, adaugă
zahărul și bate cu mixerul vreo 4 min (să devină spumoasă)
Scurge și toarnă stafidele peste brânză, amestecă bine și începe să prepari clătitele
Scurge și toarnă stafidele peste brânză, amestecă bine și începe să prepari clătitele
Mod de preparare clătite:
ca la reţeta clasică
Voi lăsa totuşi explicaţiile pas cu
pas. Mi se pare corect pentru acei care nu au timp să caute, deși e
un păcat. Poți găsi foarte multe idei originale.
- Amestecă oul, zahărul, laptele, macul și făina (nu o pune toată odată, orientează-te). Dacă e prea lichid mai pune făină, dacă e prea gros mai adaugă lapte/apă carbogazoasă etc.
- Pregătește o tigaie care să NU lipească. Se ştie că e FUNDAMENTAL. Foc mediu. Pune o linguriţă de ulei la încălzit înclinând tigaia în aşa fel încât uleiul să ajungă pe toată tigaia
- Ia aluat cu polonicul şi toarnă în mijlocul tigăii un strat de ce grosime preferi. Al meu era de 2 mm circa
- Se apleacă tigaia ca mai sus, ca să se întindă aluatul pe tot fundul tigăii.
- Se lasă circa 2 minute sau mai puţin, depinde de focul tău. Nu lăsa focul foarte slab că nu are rost, dar nici foarte tare.
- Întoarce pe partea ailaltă săltând-o ori ajutându-te de o paletă de plastic/silicon.
- Ia câte o clătită, pune 1-2 linguri din crema de brânză și stafide, rulează și servește rece sau cald.
Mențiuni
Oricine poate să le facă și TREBUIE încercate!
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus), un comentariu STRICT la obiect este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.