Nu mă dau în vânt după rețetele
elaborate și/sau care necesită de un timp lung de coacere.

Optimă idee pentru prietenii mei celiaci.
Grad de dificultate: mediu - înalt
Timp de preparare: 80 minute
Porţii: 8
- 800 g carne de porc
- 1 felie de dovleac plăcintar (100 g)
- 1 gulie
- 8 cartofi: 5 roșii + 3 albi
- 2 cepe galbene
- 2 morcovi
- 1 pahar vin roşu
- puţină scorțișoară (un vârf de cuţit) (eu am avut un mix de condimente: ghimbir, scorțișoară, nucșoară, boia de ardei, piper negru; am pus 2 lingurițe)
- 2 linguri chimion
- 4 linguriţe boia de ardei dulce
- 2 lingurițe boia de ardei iute sau 2 – 3 ardei iuţi
- 6 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 5 căni cu apă (1 litru)
- Opţional : 2 linguriţe sos de soia
Mod de preparare
- Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i cuburi. Cuburile nu trebuie să fie simetrice. Mai bine şi mai mari şi mai mici. Există un motiv pentru care spun asta. Goulashul trebuie fiert destul şi cartofii se cam topesc. Dacă bucăţile sunt mai mari mai rămâne ceva din el
- Curăță dovleacul de coajă, taie-l cuburi asimetrici (mai mici și mai mari; pentru același motiv de mai sus)
- Curăță, taie/pisează usturoiul mărunt
- Pune chimionul în oala în care vei face goulashul (eu am folosit oală sub presiune, dar mi-a părut rău), lasă-l să se încălzească nițel (2 min, foc slab)
- Adaugă (în ordine) usturoiul, ceapa, ardeii, morcovul, la înmuiat un pic (4-5 minute). Foc slab, amestecând constant
- Toarnă vinul, amestecă și lasă să se evapore (5 min)
- Apoi sosul de soia (dar nu e obligatoriu)
- Pune apa, cartofii, gulia, dovleacul, boiaua de ardei (iute+dulce), piperul, chimionul şi lasă să fiarbă acoperit la foc slab 70-80 min
- Mai lasă să fiarbă descoperit cam 10 min (sau după gust). Dacă-l vrei mai lichid pune mai multă apă. Dacă, dimpotrivă îl vrei mai solid, mai adaugă un cartof ras pe răzătoare (o dată cu cartofii cuburi)
Mențiuni
Cum am zis la început, am folosit oala
sub presiune dar cantitatea de apă este pentru oală „normală”.
Nu avea grijă că nu iese prea lichid (ca al meu), decât dacă vrei
tu așa.
Pentru rețeta de post vizitează meni-ul din bara de sus SUS (de post). Bară pe care mulți nu o observă că e ascunsă parcă.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.