Ultimele postări
Loading...

Pipote în sos curry

Dintre toate cărnurile, ador pipotele!!! Am mai zis
Fragede și parfumate; absolut de încercat!
Celiaci: ATENȚIE ce scrie pe plicul/cutia cu praf de curry. Posibil să conțină gluten. Căutați în magazinele specializate. 

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 40 min
Porţii: 2
Ingrediente
  1. 300 g pipote
  2. 1 lingură curry
  3. 1/2 linguriță boia de ardei iute
  4. 2 linguri de ulei de alune/migdale/susan, dacă nu ai este ok și cel de măsline/floarea soarelui
  5. 1 linguriță sare grunjoasă
Mod de preparare
  1. Spală, curăță și taie pipotele
  2. Pune-le la fiert în jur de 20 min (dacă ai oală sub presiune 10 min sunt suficiente)
  3. Pune uleiul într-o tigaie, adaugă pipotele fierte, împrăștie praful de curry+boiaua+sarea+2-3 linguri de apă de la fiert; amestecă, lasă să prăjească acoperit vreme de 10 min (circa). Verifică și amestecă din când în când, să nu se lipească. Dacă nu sunt gata și riscă să se ardă mai adaugă câteva linguri de apă
  4. La final adaugă 1 lingură de iaurt grecesc sau smântână. Amestecă și servește fierbinte cu orez fiert/piure de cartofi/pâine
Menţiuni

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer