Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 min prep + 1 oră
macerare
Porţii: 3 – 4 (depinde)
Ingrediente
- 1 pahar de vin roșu (eu am pus de casă)
- 5 căței de usturoi
- 3 felii de lămâie
- 2 lingurițe de boabe de coriandru
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță boia de ardei iute
-
Opțional (dar indicat pentru că-i dă o aromă de-a dreptul remarcabilă) 1 coajă de pomello
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
- Curăță cățeii de usturoi
- Taie carnea bucăţi
- Încălzește o tigaie (stil grătar, imagine, dacă ai. Dacă nu e ok și una normală) și pune carnea (fără marinată) la prăjit vreme de 3-5 min pe ambele părți. Trebuie să-i dea o crustă arămie
-
În tava pe care o vei folosi să coci carnea la cuptor pune niște folie de aluminiu (cam 50 cm), adaugă carnea, toarnă marinata cu tot cu boabe, strânge bine pe margini și dă la cuptor cam 30 min.În italiană această metodă de coacere se numește „al cartoccio”. Fac deseori, mai ales legume și pește.
- Servește fierbinte cu piure, orez, salate.
Menţiuni
- Gust de-a dreptul fascinant ce trebuie să-ncerci.
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
2 Comentarii
grozava idea de a coace puiul cu sosul marinat in folia de aluminiu :)
RăspundețiȘtergereDa, a fost un experiment extrem de reușit inspirat la bucătăria italiană. Cred că am scris pe undeva asta. (f)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.