Cotlet de porc în sos de grapefruit

Aromat, parfumat, lejer, fraged și DELICIOS!
Să mai ieși din monotonia rețetelor clasice. 

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil
Porţii: 3

Ingrediente
  1. 300 g carne de porc (sau după gust/necesități) – eu am pus cotlete
  2. 6 căței de usturoi +1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei iute
  3. 1 lingură stafide (Opțional)
  4. 2 linguri boabe de coriandru
  5. 2 linguri semințe de dovleac decojite
  6. 10 de măsline naturale sau Kalamata (sau tagiasche). Acestea au gust intens. Altfel nu au niciun rost. 
  7. 1/3 grapefruit roșu (sau portocală)
  8. câteva linguri de apă (3-4_după necesități)
  9. 2 linguri de ulei de alune/migdale/susan, dacă nu ai este ok și cel de măsline/floarea soarelui
  10. 1 linguriţă sare grunjoasă
  11. 5 linguri apă/supă (pt fiert)
Mod de preparare
  1. Spală și taie carnea în bucăți dacă vrei
  2. Curăță cățeii de usturoi, și taie-i mărunt
  3. Spală și taie în două 3-4 felii de grapefruit
  4. Încălzește o tigaie și adaugă boabele de coriandru, lasă 20 de sec să se înfierbânte, adaugă apoi semințele de dovleac, amestecă, lasă să prăjească puțin. Să nu cumva să le arzi, sau să iasă fum. Se amărăsc și schimbă gustul întregii mâncări. ATENȚIE mare, deci!
  5. Pune uleiul peste boabe/semințe, lasă să se încălzească, adaugă usturoiul tăiat grosolan, lasă 2 min până devine auriu, adaugă feliile de grapefruit (eu am uitat, le-am călit într-o tigaie separat), stafidele, măslinele
  6. Pune carnea, lasă să se prăjească până devine albă (pe toate părțile) cam 5 min
  7. Adaugă 5 linguri de apă/supă, micșorează flacăra și lasă să fiarbă acoperit în jur de 20 de min. Verifică din când în când, să nu se lipească.
Menţiuni
  • Servește fierbinte cu piure de cartofi/orez, etc. 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii