Optimă idee pentru celiaci
(intoleranții la gluten).
Poate fi servit fierbinte, dar și
rece. Grozav de luat la servici.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20-25 minute
Porţii pentru 3 persoane
Ingrediente
- 250 g orez – am pus amestec (sălbatic/negru)
- 300 g pipote/inimi (am vrut pipote, dar erau mai mult inimi. Nu-i bai, îmi plac)
- 60 g măsline negre (kalamata/naturale) Indicate ar fi cele fără sâmburi, dar mie nu-mi plac
- 2 linguri bulion/5 linguri sos de roșii, sau ketchup
- 2 linguri ulei
- sare după gust
- Apă (supă) cât cuprinde
- 1/2 linguriță boia de ardei iute
- 1 linguriță de usturoi praf/pisat sau 2 căței de usturoi
- Pune orezul la fiert (în apă sau supă, cum vrei) cu puțină sare. Circa 15 min, depinde de orez și de gusturile tale. Mie îmi place „al dente”
- Când au fiert ambele, pune într-o tigaie uleiul, usturoiul pisat/tăiat (NUMAI dacă e crud, nu praf), adaugă pipotele/inimile, orezul scurs, ardeii (dacă-s proaspeți taie-i peștișori/cuburi și pune-l peste usturoi, la călit în ulei. Să se înmoaie măcar (vreme de 5-6 min). Amestecă, lasă vreo 5 min, adaugă sucul de roșii, verifică de sare
Mențiuni
- Cum am scris la început, poate fi servit și rece și cald. De aceea este optim pentru petreceri la bufet/self service. Făcut cu o zi înainte.
- Pentru alte rețete similare de post sau nu, vizitează meni-ul din prima bară de sus (stânga) „Orez”. (nu se prea observă).
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.